Mosselen in kerriesaus
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
- 2 kg verse mosselen, in de schelp
- 1 ½ dl droge witte wijn
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 30 g boter
- 1.5 el kerriepoeder
- 2 eidooiers
- 1 bakje crème fraîche
- Zet de ovengrill aan
- Giet de wijn in een grote (mossel) pan
- Voeg de mosselen toe en kook met deksel op de pan tot ze openstaan
- Dit duurt ongeveer ⅚ minuten
- Voeg de dooiers bij de crème fraiche
- Roer tot een egaal mengsel
- Giet de mosselen af, maar vang het kookvocht op
- Smelt de boter in een steelpan
- Voeg de sjalotjes toe en smoor zachtjes glazig
- Voeg de kerriepoeder toe en roer goed om
- Zeef het mosselvocht en bewaar 6 eetlepels vocht
- Voeg de 6 eetlepels mosselvocht toe aan het sjalot/kerrie mengsel
- Voeg ook het dooier/crème fraiche mengsel toe
- Roer alles door elkaar
- Let op: zet het vuur heel laag, de saus mag niet koken anders gaat de saus in de schift
- Haal van elke mossel de bovenste schelp eraf
- Leg ze in een ovenvaste schaal of als je niet 1 grote schaal hebt dan in 2 schalen
- Schenk de saus over de mosselen
- Zet 1 a 2 minuten onder de grill
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/mosselen-in-kerriesaus/
3.5.3208