Mosselen in kerriesaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Bijzonder Frans gerecht Moules mouclade. Oftewel mosselen in kerriesaus uit de oven. Serveer met een groene salade en knapperig brood.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 2 kg verse mosselen, in de schelp
  • 1 ½ dl droge witte wijn
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 30 g boter
  • 1.5 el kerriepoeder
  • 2 eidooiers
  • 1 bakje crème fraîche
Bereidingswijze
  1. Zet de ovengrill aan
  2. Giet de wijn in een grote (mossel) pan
  3. Voeg de mosselen toe en kook met deksel op de pan tot ze openstaan
  4. Dit duurt ongeveer ⅚ minuten
  5. Voeg de dooiers bij de crème fraiche
  6. Roer tot een egaal mengsel
  7. Giet de mosselen af, maar vang het kookvocht op
  8. Smelt de boter in een steelpan
  9. Voeg de sjalotjes toe en smoor zachtjes glazig
  10. Voeg de kerriepoeder toe en roer goed om
  11. Zeef het mosselvocht en bewaar 6 eetlepels vocht
  12. Voeg de 6 eetlepels mosselvocht toe aan het sjalot/kerrie mengsel
  13. Voeg ook het dooier/crème fraiche mengsel toe
  14. Roer alles door elkaar
  15. Let op: zet het vuur heel laag, de saus mag niet koken anders gaat de saus in de schift
  16. Haal van elke mossel de bovenste schelp eraf
  17. Leg ze in een ovenvaste schaal of als je niet 1 grote schaal hebt dan in 2 schalen
  18. Schenk de saus over de mosselen
  19. Zet 1 a 2 minuten onder de grill
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/mosselen-in-kerriesaus/