Sabayon van paprika en rode peper met wafels
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
- 1 rode geroosterde puntpaprika (kan ook uit pot)
- 0.5 rode peper van zaadlijsten ontdaan, fijngehakt
- 4 eierdooiers
- 100 ml droge witte wijn plus 1 el extra
- 1.5 tl suiker
- Zout
- 1 gepeld knoflookteentje
- Tabasco
- Halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit
- Leg de paprikahelften met de bovenkant naar boven op een met aluminiumfolie beklede bakplaat
- Rooster de paprika in een voorverwarmde oven op 230 graden in 15 minuten tot hij zwart uit begint te blakeren
- Haal uit de oven en laat afkoelen in een plastic zak
- Haal dan de vellen eraf
- Leg de paprika in een grote kom
- Voeg de rode peper en 100 ml droge witte wijn toe
- Pureer alles met een staafmixer tot een gladde roze massa
- Ga vanaf nu met een garde verder
- Voeg 1 voor 1 de dooiers aan het mengsel toe
- Blijf elke keer goed kloppen
- Verwarm een steelpan op laag vuur
- Giet er 1 el witte wijn in
- Giet dan het dooiermengsel in de pan
- Blijf kloppen
- Voeg de teen knoflook toe
- Blijf kloppen tot je een mooie schuimige massa hebt
- Dit duurt minimaal 10 minuten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/sabayon-van-paprika-en-rode-peper-met-wafels/
3.5.3208