Sabayon van paprika en rode peper met wafels
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Franse sabayon van paprika en rode peper. Bijzonder met de hartige wafels met paprika en parmezaanse kaas.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 rode geroosterde puntpaprika (kan ook uit pot)
  • 0.5 rode peper van zaadlijsten ontdaan, fijngehakt
  • 4 eierdooiers
  • 100 ml droge witte wijn plus 1 el extra
  • 1.5 tl suiker
  • Zout
  • 1 gepeld knoflookteentje
  • Tabasco
Bereidingswijze
  1. Halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit
  2. Leg de paprikahelften met de bovenkant naar boven op een met aluminiumfolie beklede bakplaat
  3. Rooster de paprika in een voorverwarmde oven op 230 graden in 15 minuten tot hij zwart uit begint te blakeren
  4. Haal uit de oven en laat afkoelen in een plastic zak
  5. Haal dan de vellen eraf
  6. Leg de paprika in een grote kom
  7. Voeg de rode peper en 100 ml droge witte wijn toe
  8. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde roze massa
  9. Ga vanaf nu met een garde verder
  10. Voeg 1 voor 1 de dooiers aan het mengsel toe
  11. Blijf elke keer goed kloppen
  12. Verwarm een steelpan op laag vuur
  13. Giet er 1 el witte wijn in
  14. Giet dan het dooiermengsel in de pan
  15. Blijf kloppen
  16. Voeg de teen knoflook toe
  17. Blijf kloppen tot je een mooie schuimige massa hebt
  18. Dit duurt minimaal 10 minuten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/sabayon-van-paprika-en-rode-peper-met-wafels/