Gevulde aubergine met feta en spinazie
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: 2
- 1 aubergine
- 50 gram feta
- 1.5 tl zongedroogde tomatenpasta (rode pesto kan ook)
- Grote hand verse spinazie
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snijd het kapje en de kont en de twee buitenste plakken van de aubergine (dit wordt niet meer gebruikt)
- Snijd de aubergine dan in de lengte in plakken van 1 cm dik
- Kruis ze in met een mes
- Bestrijk beide kanten in met olijfolie
- Leg ze op een ovenrooster
- Bak circa 20-30 minuten
- Keer ze halverwege
- Laat afkoelen op keukenpapier
- Bestrijk elke plak met de tapenade of pesto
- Blancheer de spinazie 10 seconden in kokend water
- Giet af en knijp voorzichtig uit
- Snijd de spinazie heel fijn
- Verkruimel de feta en meng met de spinazie
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Leg op elke plak aubergine over de hele lengte wat van het feta/spinazie mengsel
- Rol elke plak op en zet vast met een prikker
- Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/aubergine-met-feta-en-spinazie/
3.5.3208