Gevulde aubergine met feta en spinazie
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Aubergine rolletjes gevuld met feta en spinazie. Heerlijk als bijgerecht bij de: Lamskofta, spinazie raita en ayran yoghurt drankje.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 aubergine
  • 50 gram feta
  • 1.5 tl zongedroogde tomatenpasta (rode pesto kan ook)
  • Grote hand verse spinazie
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snijd het kapje en de kont en de twee buitenste plakken van de aubergine (dit wordt niet meer gebruikt)
  3. Snijd de aubergine dan in de lengte in plakken van 1 cm dik
  4. Kruis ze in met een mes
  5. Bestrijk beide kanten in met olijfolie
  6. Leg ze op een ovenrooster
  7. Bak circa 20-30 minuten
  8. Keer ze halverwege
  9. Laat afkoelen op keukenpapier
  10. Bestrijk elke plak met de tapenade of pesto
  11. Blancheer de spinazie 10 seconden in kokend water
  12. Giet af en knijp voorzichtig uit
  13. Snijd de spinazie heel fijn
  14. Verkruimel de feta en meng met de spinazie
  15. Voeg zout en peper naar smaak toe
  16. Leg op elke plak aubergine over de hele lengte wat van het feta/spinazie mengsel
  17. Rol elke plak op en zet vast met een prikker
  18. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/aubergine-met-feta-en-spinazie/