Gepocheerde peer met Seranoham en vanille en citroen dressing
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Salade met gepocheerde peer omwikkeld in Seranoham en een frisse citroendressing met een zoetige twist van vanille.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 rijpe peren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 el ahornsiroop of honing
  • 3 el witte balsamico azijn
  • 8 plakken serranoham of als alternatief rookvlees
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 100 gram veldsla
  • Handvol pompoenpitten
Bereidingswijze
  1. Snijd een stuk schil van 3 cm van de citroen
  2. Pers de citroen uit
  3. Breng het sap en het stuk schil van de citroen met de wijn, vanillesuiker en de ahornsiroop aan de kook
  4. Schil de peren en snijd ze in vieren
  5. Verwijder de klokhuizen
  6. Snijd de parten peer in de lengte door
  7. Stoof de peren afgedekt in circa drie minuten op laag vuur in het kokende vocht tot ze beetgaar zijn
  8. Neem de parten peer met schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken
  9. Meet 100 ml van het kookvocht af en roer er de balsamico doorheen
  10. Breng op smaak met peper en zout en klop de olijfolie erdoorheen
  11. Verdeel de veldsla over vier borden en hussel de dressing erdoor
  12. Snijd de ham doormidden zodat je 16 plakken krijgt
  13. Wikkel om elke part peer een plak ham
  14. Leg de peren op de sla
  15. Bestrooi met pompoenpitten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/gepocheerde-peer-met-serranoham-en-vanille-en-citroen-dressing/