Gepocheerde peer met Seranoham en vanille en citroen dressing
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
- 2 rijpe peren
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 ml droge witte wijn
- 2 el ahornsiroop of honing
- 3 el witte balsamico azijn
- 8 plakken serranoham of als alternatief rookvlees
- Sap en rasp van 1 citroen
- 100 gram veldsla
- Handvol pompoenpitten
- Snijd een stuk schil van 3 cm van de citroen
- Pers de citroen uit
- Breng het sap en het stuk schil van de citroen met de wijn, vanillesuiker en de ahornsiroop aan de kook
- Schil de peren en snijd ze in vieren
- Verwijder de klokhuizen
- Snijd de parten peer in de lengte door
- Stoof de peren afgedekt in circa drie minuten op laag vuur in het kokende vocht tot ze beetgaar zijn
- Neem de parten peer met schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken
- Meet 100 ml van het kookvocht af en roer er de balsamico doorheen
- Breng op smaak met peper en zout en klop de olijfolie erdoorheen
- Verdeel de veldsla over vier borden en hussel de dressing erdoor
- Snijd de ham doormidden zodat je 16 plakken krijgt
- Wikkel om elke part peer een plak ham
- Leg de peren op de sla
- Bestrooi met pompoenpitten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/gepocheerde-peer-met-serranoham-en-vanille-en-citroen-dressing/
3.5.3208