Hummus
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: nvt
- 1 komkommer
- 1 blik (250 gram) kikkererwten uitgelekt
- 3 el tahinpasta
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl komijnzaad
- 2 teentjes gepelde knoflook
- peper
- zout
- munt
- Snijdt de komkommer in mooie gelijke plakken
- Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom
- Voeg de tahin, citroensap en olijfolie toe
- Voeg de komijn, knoflook en peper en zout naar smaak toe
- Pureer het mengsel tot een gladde massa
- Rangschik de komkommer in een mooie schaal en schep in het midden de humus.
- Garneer met munt en eventueel extra olijfolie
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/humus/
3.5.3226