Soep van wortel en appel met geroosterde pompoenpitten
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 4 el pompoenpitten
- 2 el olijfolie
- 1.5 tl kerriepoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl korianderzaad
- 1 grote ui, fijngesneden
- 500 gram wortels, in plakjes
- 2 geschilde appels, in plakjes
- 8 dl groentebouillon
- Zout
- Peper
- 100 gram feta
- Rooster de pompoenpitten 2 minuten in een droge koekenpan
- Schep 0.5 tl olijfolie door de pitten en bestrooi ze met het uienpoeder, knoflookpoeder, korianderzaad en 0.5 tl kerriepoeder
- Zet weg
- Verhit de rest van de olie in een grote diepe pan en bak de ui al omscheppend 5 minuten op halfhoog vuur
- Voeg 1tl kerriepoeder, de wortelen en de appels toe en roerbak nog eens 3 minuten
- Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook
- Laat de wortel in circa 10/15 minuten gaar koken
- Pureer de soep met een staafmixer tot gladde soep
- Breng op smaak met zout en peper
- Schep de soep in kommen en verdeel over elke kom 1 el pompoenpitten en kwart van de feta
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/soep-van-wortel-en-appel-met-geroosterde-pompoenpitten/
3.5.3208