Soep van wortel en appel met geroosterde pompoenpitten
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Warme wortelsoep met een frisse smaak van appel. Dit voorgerecht is geschikt voor twee personen.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 4 el pompoenpitten
  • 2 el olijfolie
  • 1.5 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 500 gram wortels, in plakjes
  • 2 geschilde appels, in plakjes
  • 8 dl groentebouillon
  • Zout
  • Peper
  • 100 gram feta
Bereidingswijze
  1. Rooster de pompoenpitten 2 minuten in een droge koekenpan
  2. Schep 0.5 tl olijfolie door de pitten en bestrooi ze met het uienpoeder, knoflookpoeder, korianderzaad en 0.5 tl kerriepoeder
  3. Zet weg
  4. Verhit de rest van de olie in een grote diepe pan en bak de ui al omscheppend 5 minuten op halfhoog vuur
  5. Voeg 1tl kerriepoeder, de wortelen en de appels toe en roerbak nog eens 3 minuten
  6. Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook
  7. Laat de wortel in circa 10/15 minuten gaar koken
  8. Pureer de soep met een staafmixer tot gladde soep
  9. Breng op smaak met zout en peper
  10. Schep de soep in kommen en verdeel over elke kom 1 el pompoenpitten en kwart van de feta
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/soep-van-wortel-en-appel-met-geroosterde-pompoenpitten/