Gestoofde kalfswangen met hutspot
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Gestoofde kalfswangen met een hutspot zonder te stampen van pastinaakpuree en gekookte wortelen met geroosterde ontbijtkoek. Daarnaast een uitgeholde ui met gorgonzola en gepofte knoflook.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 800 gram kalfswangen (vliezen en vet verwijderd)
  • 400 ml rode wijn
  • 200 ml runderbouillon
  • 100 ml melk
  • 100 ml witte wijn
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 hele uien
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 8 hele tenen ongepelde knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 grote winterpeen
  • 2 pastinaken
  • 100 gram gorgonzola
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • Peper
  • Zout
  • Boter
Bereidingswijze
  1. Verhit een klont boter in een pan waar een deksel op past
  2. Wrijf de kalfswangen goed in met peper en zout
  3. Voeg de twee gesnipperde uien en de drie tenen gehakte knoflook toe aan de gesmolten boter
  4. Voeg ook de kalfswangen toe en braad ze 1 minuut per kant
  5. Blus af met de rode wijn en breng aan de kook
  6. Zet dan het vuur op de laagste stand
  7. Voeg de bouillon toe
  8. Voeg de laurier en kruidnagelpoeder toe
  9. Leg de deksel op de pan
  10. Laat 6 uur sudderen
  11. Schil de pastinaken en snijd in blokken
  12. Kook de pastinaken in 10 minuten in een laagje water gaar
  13. Giet het water af en pureer de pastinaken samen met 100 ml melk en peper en zout tot een puree
  14. Haal de puree door een zeef zodat de puree nog zachter van structuur is
  15. Verwarm de oven op 140 graden
  16. Leg de plakken ontbijtkoek op een bakplaat en rooster ze in 10 minuten krokant
  17. Hol de hele uien uit met een lepeltje
  18. Vul de uien met gorgonzola
  19. Zet de uien in een ovenschaal met 100 ml witte wijn en 100 ml water
  20. Haal de ontbijtkoek uit de oven en snijd in 8 mooie stukken
  21. Verhoog de oventemperatuur naar 180 graden
  22. Dek de schaal met de uien af met aluminiumfolie
  23. Zet in de oven voor 40 minuten
  24. Leg 8 teentjes knoflook in een stuk aluminiumfolie en vouw het aan de bovenkant dicht
  25. Leg ook in de oven en rooster ze in 40 minuten zacht
  26. Schil de wortel en snijd de wortel in kleine blokjes
  27. Kook de wortelen in een bodempje water voor ⅚ minuten beetgaar
  28. Giet af en roer er een klein klontje boter door en houd warm
  29. Haal de knoflook uit de oven
  30. Verwijder de aluminiumfolie van de schaal met uien
  31. Zet de grill aan van de oven
  32. Laat de uien nog 10 minuten grillen zodat de kaas een mooi bruin korstje krijgt
  33. Giet het vocht van de kalfswangen door een zeef in een steelpan
  34. Kook tot eenderde in op hoog vuur
  35. Houd de kalfswangen ondertussen warm in de pan met deksel erop
  36. Maak de borden op door op elk bord een streep pastinaakpuree te dresseren
  37. Leg daar een vierkantje wortelblokjes bovenop
  38. Leg op elk wortelvierkant een stuk kalfswang
  39. Leg op elke kalfswang 2 gepofte knoflooktenen
  40. Leg er een gevulde ui naast
  41. Leg de geroosterde ontbijtkoek erbij
  42. Maak af met de ingekookte saus en geef de rest van de saus er aan tafel bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gestoofde-kalfswangen-met-hutspot/