Marokkaanse forel met sinaasappel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Visgerecht voor vier personen met een hele forel op Marokkaanse wijze. De sinaasappel maakt het geheel fris en biedt in combinatie met de amandelen de oosterse smaak.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 verse forellen
  • 4 el olijfolie
  • zout
  • ½ tl gemalen chilipeper
  • ½ tl kaneel
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen foelie
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen laos
  • sap en rasp van halve sinaasappel
  • 40 g gepelde amandelen
  • grof gehakt handje verse koriander
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Spoel de vissen van binnen en buiten onder koud water en dep ze droog met keukenpapier
  3. Meng 2 eetlepels olie met een theelepel zout, alle specerijen en de rasp en het sap van de sinaasappel in een kom en smeer hier de forellen van binnen en buiten mee in
  4. Leg de forellen naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier
  5. Bak ze in circa 20 minuten bruin en gaar
  6. Bak ondertussen de amandelen in de rest van de olie tot ze lichtbruin zijn
  7. Voeg de koriander toe, bak nog even mee en bestrooi dit met zeezout
  8. Leg de forellen op borden en bestrooi ze met de gekruide amandelen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/marokkaanse-forel-met-sinaasappel/