Hartige Ricottataart
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een goudgelen ricottataart die perfect past bij een Italiaanse menu met zomerse smaken.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 8
Ingrediënten
  • 500 g ricotta
  • 3 bossen verse kruiden bijvoorbeeld munt, bladpeterselie en basilicum, gehakt
  • 200 g geraspte parmezaanse kaas
  • 6 eieren
  • 100 g pitloze olijven, bijvoorbeeld uit Taggia
  • Extra: lage bakvorm, ca 24 cm ø, ingevet
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Meng alle ingrediënten goed in een beslagkom.
  3. Giet het beslag in de vorm en bak de taart in 30-35 minuten in het midden van de oven.
  4. Laat afkoelen en snij in stukken.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/hartige-ricottataart/