Spinaziesoep
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Spinaziesoep met een zoete aardappelkoekje en lepel voor de fijnproevers met verkruimeld ei.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 witte uien, gesnipperd
  • 
2 groentebouillonblokjes
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 2 hardgekookte eieren
  • Eventueel met een koekje van zoete aardappel
Bereidingswijze
  1. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de uien op laag vuur een paar minuutjes.
  2. Voeg de spinazie toe, laat slinken in een minuut of vijf en doe er dan het komijnzaad bij.
  3. Roer even door, voeg dan de bouillonblokjes en 1 liter water toe.
  4. Roer weer door en laat even doorpruttelen.
  5. Na tien minuten doe je nog een flinke snuf zwarte peper in je pan en pureer je de soep met een staafmixer.
  6. Mix de soep tot een gladde substantie en verdeel over vier kommen.
  7. Maak nu af door in iedere kom een paar verkruimelde eieren te strooien.
  8. Tenslotte verdeel je over de kommen wat heel fijn gesneden reepjes rauwe spinazie.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/spinaziesoep/