Spinaziesoep
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 300 gram verse spinazie
- 2 witte uien, gesnipperd
- 
2 groentebouillonblokjes
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 2 hardgekookte eieren
- Eventueel met een koekje van zoete aardappel
- Verhit wat olie in een soeppan en fruit de uien op laag vuur een paar minuutjes.
- Voeg de spinazie toe, laat slinken in een minuut of vijf en doe er dan het komijnzaad bij.
- Roer even door, voeg dan de bouillonblokjes en 1 liter water toe.
- Roer weer door en laat even doorpruttelen.
- Na tien minuten doe je nog een flinke snuf zwarte peper in je pan en pureer je de soep met een staafmixer.
- Mix de soep tot een gladde substantie en verdeel over vier kommen.
- Maak nu af door in iedere kom een paar verkruimelde eieren te strooien.
- Tenslotte verdeel je over de kommen wat heel fijn gesneden reepjes rauwe spinazie.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/spinaziesoep/
3.5.3208