Aardappelpizza met feta en paprika
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
De zoeteaardappelpizza is naast een fantastisch woord voor galgje een bijzonder variant op zijn Italiaanse broer. Be creative en doe er een topping op die bij je past. Ik koos voor feta en paprika.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 250 gram zoete aardappels
  • 100 gram havermout
  • 2 eieren
  • 1 el kokosolie of olijfolie
  • ½ tl bakpoeder
  • Zout
  • Peper
  • Oregano
  • 2 groene paprika's
  • Fetakaas
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 230 graden.
  2. Snijdt de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  3. Leg ze met de bolle kant boven op de bakplaat.
  4. Haal na 10 minuten de geblakerde paprika's uit de oven en stop ze in een plastic zak.
  5. Als ze zijn afgekoeld kun je het velletje er zo aftrekken.
  6. Zet de ovenstand terug naar 200 graden.
  7. Kook de geschilde aardappels in 15 minuten gaar.
  8. Giet de aardappels af en meng ze met de eieren en de havermout.
  9. Pureer met de staafmixer tot egale massa.
  10. Voeg de olie, peper, zout en oregano toe en pureer nogmaals.
  11. Leg op een bakblik een vel bakpapier en smeer het mengsel mooi uit tot ronde bodems.
  12. Bak af in 20 minuten.
  13. Leg op elke pizza wat gegrilde paprika en top af met verkruimelde fetakaas.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/aardappelpizza-met-feta-en-paprika/