Kleverige kipdrumsticks
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Als het vlees van het bot af glijdt dan is je kippendrumstick goed. Deze Marokkaanse versie is kleverig en heerlijk met een zomerse salade voor op het terras in de tuin.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 6 kippendrumsticks
  • 
1 zeer fijn gehakte of geraspte ui
  • 
3 klein gesneden tenen knoflook
  • 
1 el olijfolie
  • 
4 el mosterd
  • 2 cm geraspte verse gemberwortel
  • 
1 el sojasaus
  • 
2 el fijngehakte verse koriander
  • 
zout, peper en paprikapoeder naar smaak
Bereidingswijze
  1. Doe de fijngehakte ui, knoflook, olijfolie, sojasaus, mosterd, geraspte gemberwortel en de fijngehakte verse koriander in een kom.
  2. Roer alles goed door elkaar met een houten lepel.
  3. Roer er dan het paprikapoeder en peper en zout naar smaak doorheen.
  4. Doe de drumsticks erbij en schep alles goed door elkaar.
  5. De Drumstick moeten helemaal bedekt zijn door de marinade.
  6. Laat minimaal twee uur marineren.
  7. Verwarm de oven op 220 graden.
  8. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de gemarineerde drumsticks daar op.
  9. Schep de resterende marinade er overheen.
  10. Plaats de bakplaat in de oven en bak de drumsticks 30 minuten.
  11. Draai daarna om en bak nog 30 minuten.
  12. Lekker met een groene salade of Turks brood.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kleverige-kipdrumsticks/