Rundergehakt in tomatensaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Albondigas zijn bekend als Spaanse tapas, wij noemen dit gehaktballen in tomatensaus. Uiteraard heb ik dit gerecht gemaakt op Spaanse wijze en behoorlijk wat chilipoeder toegevoegd.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • Voor de gehaktballen:
  • 350 gram rundergehakt
  • 5 el gehakte platte peterselie
  • 3 of 4 teentjes knoflook
  • 3 el broodkruim
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • Voor de saus:
  • 2 grote vleestomaten ontveld en in blokjes (Of een blik tomaten op sap van goede kwaliteit)
  • 3-4 el sherry
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 el boter
  • 1 el gehakte oregano
  • 1-2 tl chilipoeder
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Kneed alle ingrediƫnten voor de gehaktballen door elkaar en maak er ronde kleine balletjes van.
  2. Rol de balletjes door de bloem en schud het teveel er af.
  3. Bak de balletjes in olie bruin.
  4. Haal de balletjes uit de pan en zet weg.
  5. Voeg aan het bakvet de tomaten toe, ui, sherry, chillipoeder, oregano en laat 15 minuten pruttelen.
  6. Voeg dan de boter toe en roer zachtjes door de saus.
  7. Voeg naar wens peper en zout toe.
  8. Schenk de saus over de balletjes en serveer.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/rundergehakt-in-tomatensaus/