Laab kai met kip met vissaus in slablad
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
- 1 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl kristalsuiker
- 350/400 gram kipfilet, in hele kleine stukjes gesneden
- 2 el vissaus
- sap van een halve limoen
- peper en zout
- 1 rode ui, fijngehakt
- 2 bosuien, in dunne ringetjes
- 1 rode peper ontdaan van zaadlijsten, fijngehakt
- een handje koriander, fijngehakt
- Scheutje sojasaus
- Handje gezouten pinda's of cashewnoten
- 6 mooie slabladeren van een krop ijsbergsla
- Sugarsnaps of peultjes
- Zorg dat al je ingrediƫnten klaar staan
- Verhit de olie in een wok of koekenpan op midden/hoog vuur
- Bak de knoflook ongeveer 20 seconden, kijk uit dat deze niet bruin wordt
- Doe de suiker erbij en bak nog 10 seconden mee
- Doe de kleine stukjes kip in de pan en bak ze gaar
- Voeg de vissaus toe en bak nog 2 minuten
- Breng op smaak met limoensap en eventueel peper en zout
- Vissaus is ook al erg zout dus proef het eerst even doordat je dit doet
- Voeg de rode ui en bosui toe
- Giet een scheut sojasaus naar smaak toe
- Maak van 3 bladeren een mooi bakje
- Schep de helft van het kipmengsel in het bakje
- Strooi er de koriander en pinda's overheen
- Maak ook zo het andere bord op
- Serveer er gekookte sugarsnaps of peultjes bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/laab-kai-met-kip-en-vissaus-in-slablad/
3.5.3208