Laab kai met kip met vissaus in slablad
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Thaise gerecht met gewokte kip met vissaus, peultjes, rode peper, korainder, bosui en cashewnoten in een slablad.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl kristalsuiker
  • 350/400 gram kipfilet, in hele kleine stukjes gesneden
  • 2 el vissaus
  • sap van een halve limoen
  • peper en zout
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 bosuien, in dunne ringetjes
  • 1 rode peper ontdaan van zaadlijsten, fijngehakt
  • een handje koriander, fijngehakt
  • Scheutje sojasaus
  • Handje gezouten pinda's of cashewnoten
  • 6 mooie slabladeren van een krop ijsbergsla
  • Sugarsnaps of peultjes
Bereidingswijze
  1. Zorg dat al je ingrediƫnten klaar staan
  2. Verhit de olie in een wok of koekenpan op midden/hoog vuur
  3. Bak de knoflook ongeveer 20 seconden, kijk uit dat deze niet bruin wordt
  4. Doe de suiker erbij en bak nog 10 seconden mee
  5. Doe de kleine stukjes kip in de pan en bak ze gaar
  6. Voeg de vissaus toe en bak nog 2 minuten
  7. Breng op smaak met limoensap en eventueel peper en zout
  8. Vissaus is ook al erg zout dus proef het eerst even doordat je dit doet
  9. Voeg de rode ui en bosui toe
  10. Giet een scheut sojasaus naar smaak toe
  11. Maak van 3 bladeren een mooi bakje
  12. Schep de helft van het kipmengsel in het bakje
  13. Strooi er de koriander en pinda's overheen
  14. Maak ook zo het andere bord op
  15. Serveer er gekookte sugarsnaps of peultjes bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/laab-kai-met-kip-en-vissaus-in-slablad/