Curry van eend met pompoen en lychees
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Curry met eendenborst waarvan het vel verwijderd is. De lychees maken het gerecht zoet en de pompoen geeft het gerecht een aardse smaak. Lekker met gekookte rijst.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 eendeborstfilets
  • 60 gram suiker
  • 4 el vissaus
  • 4 el rode currypasta
  • 2 blikken kokosmelk
  • Sap van 1.5 limoen
  • 800 gram geschilde pompoen in blokjes (je kunt ook 2 zakjes van 400 gram geschilde pompoen in supermarkt kopen)
  • 200 gram lychees uit blik
  • Een handje verse spinazieblaadjes
Bereidingswijze
  1. Verwarm 1 blik kokosmelk in een grote (hapjes)pan
  2. Voeg de rode curry pasta toe en roer goed door
  3. Laat circa 5 tot 6 minuten zachtes sudderen
  4. Voeg dan de rest van de kokosmelk, vissaus en de suiker toe
  5. Laat circa 5 minuten pruttelen totdat de suiker is opgelost
  6. Haal het vel van de eendenborsten
  7. Snijd de eendenborden in dunne plakken
  8. Voeg de eend en pompoen toe en kook circa 15 minuten op zacht vuur totdat de pompoen zacht is
  9. Voeg de limoensap toe en de lychees
  10. Laat nog een paar minuten koken
  11. Snijd de spinazie in fijne repen
  12. Schenk de curry in 4 mooie kommen
  13. Verdeel wat gesneden spinazie over elke kom
  14. Dien op met rijst
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/curry-van-eend-met-pompoen-en-lychees/