Deze struisvogelbiefstukken passen door het zoete vlees goed bij de pittige bbq saus. De chocola en de koffie geven de saus een bittertje en de suiker de juiste stroperige dikte. Lekker met broccoli en gebakken aardappels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
3 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el bruine suiker
1 tl cayennepoeder
1 tl korianderzaad
1 tl cacaopoeder
1 el mosterd
1 el ketchup
1 el witte wijnazijn
100 ml koffie
2 (struisvogel)biefstukken
Stronk broccoli
Bereidingswijze
Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig
Schep de suiker, cayennepeper, korianderpoeder erdoor en bak een paar minuten mee
Roer de cacao, mosterd en ketchup en azijn erdoor en blus af met de koffie
Breng aan de kook en laat dan circa 5 minuten pruttelen
Breng op smaak met zout
Pureer dan met staafmixer tot gladde saus
Wrijf de biefstukken in met de resterende olijfolie en gril ze in een grillpan medium rare (of zoals jij ze lekker vindt)
Je kunt ze uiteraard ook in een pan bakken
Laat 5 rusten onder aluminiumfolie
Snijd de broccoli in stukken
Kook de broccoli gaar
Serveer de biefstuk met de broccoli en de saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/barbecuesaus-met-cacao-op-struisvogelbiefstuk/