Barbecuesaus met cacao op struisvogelbiefstuk
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze struisvogelbiefstukken passen door het zoete vlees goed bij de pittige bbq saus. De chocola en de koffie geven de saus een bittertje en de suiker de juiste stroperige dikte. Lekker met broccoli en gebakken aardappels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl cayennepoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 el mosterd
  • 1 el ketchup
  • 1 el witte wijnazijn
  • 100 ml koffie
  • 2 (struisvogel)biefstukken
  • Stronk broccoli
Bereidingswijze
  1. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig
  2. Schep de suiker, cayennepeper, korianderpoeder erdoor en bak een paar minuten mee
  3. Roer de cacao, mosterd en ketchup en azijn erdoor en blus af met de koffie
  4. Breng aan de kook en laat dan circa 5 minuten pruttelen
  5. Breng op smaak met zout
  6. Pureer dan met staafmixer tot gladde saus
  7. Wrijf de biefstukken in met de resterende olijfolie en gril ze in een grillpan medium rare (of zoals jij ze lekker vindt)
  8. Je kunt ze uiteraard ook in een pan bakken
  9. Laat 5 rusten onder aluminiumfolie
  10. Snijd de broccoli in stukken
  11. Kook de broccoli gaar
  12. Serveer de biefstuk met de broccoli en de saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/barbecuesaus-met-cacao-op-struisvogelbiefstuk/