Salade van tomaat met feta en Marokkaanse dressing
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een frisse salade met tomaten, knoflook en uien en verkruimelde feta. Past goed bij de Marokkaanse forel en de met gehakt gevulde aubergine.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 400 gram verschillende gekleurde mini tomaatjes (alleen cherry tomaten kan ook)
  • 50 gram feta
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • Rasp van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
Bereidingswijze
  1. Halveer de tomaatjes en doe ze in een kom
  2. Zet een steelpan op laag vuur
  3. Doe de kaneel en komijn er 1 minuut in
  4. Voeg dan de knoflook en het sap en de rasp van de citroen toe
  5. Verwarm nog 1 minuut
  6. Zeg het vuur uit
  7. Voeg de olijfolie toe en roer goed door
  8. Breng op smaak met zout en peper
  9. Leg de uienringen in de dressing (dit verzacht de scherpe smaak van de uien)
  10. Zet minimaal een uurtje in de koelkast
  11. Hussel de uien en dressing dan door de tomaten en verkruimel de feta erboven
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/salade-van-tomaat-en-marokkaanse-dressing/