Salade van tomaat met feta en Marokkaanse dressing
Voorbereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 2
- 400 gram verschillende gekleurde mini tomaatjes (alleen cherry tomaten kan ook)
- 50 gram feta
- 1 rode ui in ringen
- 1 tl kaneel
- 1 tl komijn
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- Rasp van 1 citroen
- 2 el olijfolie
- Halveer de tomaatjes en doe ze in een kom
- Zet een steelpan op laag vuur
- Doe de kaneel en komijn er 1 minuut in
- Voeg dan de knoflook en het sap en de rasp van de citroen toe
- Verwarm nog 1 minuut
- Zeg het vuur uit
- Voeg de olijfolie toe en roer goed door
- Breng op smaak met zout en peper
- Leg de uienringen in de dressing (dit verzacht de scherpe smaak van de uien)
- Zet minimaal een uurtje in de koelkast
- Hussel de uien en dressing dan door de tomaten en verkruimel de feta erboven
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/salade-van-tomaat-en-marokkaanse-dressing/
3.5.3208