Thaise uiensoep met champignons
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze romige soep met kokosmelk geeft de uien een heerlijke zoete smaak en wordt dankzij de peper niet te zoet. De peper geeft de soep haar pittige karakter en de champignons gaar je in de soep.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 uien
  • 2 rode pepers, in dunne ringen
  • 2 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 5 tenen knoflook
  • 1 el geraspte gember
  • 100 gram champignons, heel fijn gesneden
  • Sap van halve limoen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk
  • Zout
  • Peper
  • Koriander (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snijd de ongepelde uien verticaal doormidden
  3. Leg in een ovenschaal
  4. Leg de ongepelde tenen knoflook erbij
  5. Zet 40 minuten in de oven en draai de uien halverwege
  6. Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen
  7. Pel de uien en snijd grof
  8. Druk de knoflooktenen uit
  9. Leg de uien in een diepe pan samen met de knoflook, rode pepers, gember, limoensap, vissaus en de bouillon
  10. Aan de kook brengen en op zacht vuur 20 minuten koken
  11. Iets laten afkoelen en dan het blik kokosmelk erbij schenken
  12. Soep nog even zachtjes laten doorkoken
  13. Op smaak brengen met zout, peper en de sojasaus
  14. In een blender pureren tot egale soep
  15. Of met een staafmixer kan ook
  16. In vier kommen schenken
  17. In elke kom een kwart van de schijfjes champignon toevoegen
  18. Eventueel bestrooien met koriander
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/thaise-uiensoep-met-champignons/