Deze romige soep met kokosmelk geeft de uien een heerlijke zoete smaak en wordt dankzij de peper niet te zoet. De peper geeft de soep haar pittige karakter en de champignons gaar je in de soep.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
4 uien
2 rode pepers, in dunne ringen
2 el vissaus
1 el sojasaus
5 tenen knoflook
1 el geraspte gember
100 gram champignons, heel fijn gesneden
Sap van halve limoen
1 liter groentebouillon
1 blik kokosmelk
Zout
Peper
Koriander (optioneel)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden
Snijd de ongepelde uien verticaal doormidden
Leg in een ovenschaal
Leg de ongepelde tenen knoflook erbij
Zet 40 minuten in de oven en draai de uien halverwege
Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen
Pel de uien en snijd grof
Druk de knoflooktenen uit
Leg de uien in een diepe pan samen met de knoflook, rode pepers, gember, limoensap, vissaus en de bouillon
Aan de kook brengen en op zacht vuur 20 minuten koken
Iets laten afkoelen en dan het blik kokosmelk erbij schenken
Soep nog even zachtjes laten doorkoken
Op smaak brengen met zout, peper en de sojasaus
In een blender pureren tot egale soep
Of met een staafmixer kan ook
In vier kommen schenken
In elke kom een kwart van de schijfjes champignon toevoegen
Eventueel bestrooien met koriander
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/thaise-uiensoep-met-champignons/