De chocola is het spannende ingrediƫnt in dit gerecht. De sinaasappel maakt het gerecht fris en een beetje zoet, maar dat past perfect bij het bittere van de chocola.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
4 kipkarbonades
2 sinaasappels
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el cacaopoeder
2 el honing
2 cm gember, geschild en geraspt
Zout
Peper
Bereidingswijze
Zet een pan met water op het vuur waar de kipkarbonades inpassen
Breng aan de kook
Leg de kip in de pan en kook 2 minuten
Giet af en leg de kipkarbonades in een ovenschaal
Rasp 1 sinaasappel en pers het sap uit in een kom
Voeg aan het rasp en sap de gember en knoflook toe
Roer de cacaopoeder los met de honing tot egaal mengsel
Voeg ook toe in de kom
Roer nu alles goed door
Bestrooi de kip met peper en zout
Verdeel het sinaasappel/cacaomengsel over de kip en wrijf goed in
Snijd de andere sinaasappel voor de helft in plakken en leg tussen de kip
Verwarm de oven op 180 graden
Besprenkel de kip met wat olie
Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven totdat de kip goudbruin kleurt
Lekker met aardappels/patat en een salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kip-met-chocola-en-sinaasappel/