Kip met chocola en sinaasappel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
De chocola is het spannende ingrediƫnt in dit gerecht. De sinaasappel maakt het gerecht fris en een beetje zoet, maar dat past perfect bij het bittere van de chocola.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 4 kipkarbonades
  • 2 sinaasappels
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el cacaopoeder
  • 2 el honing
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Zet een pan met water op het vuur waar de kipkarbonades inpassen
  2. Breng aan de kook
  3. Leg de kip in de pan en kook 2 minuten
  4. Giet af en leg de kipkarbonades in een ovenschaal
  5. Rasp 1 sinaasappel en pers het sap uit in een kom
  6. Voeg aan het rasp en sap de gember en knoflook toe
  7. Roer de cacaopoeder los met de honing tot egaal mengsel
  8. Voeg ook toe in de kom
  9. Roer nu alles goed door
  10. Bestrooi de kip met peper en zout
  11. Verdeel het sinaasappel/cacaomengsel over de kip en wrijf goed in
  12. Snijd de andere sinaasappel voor de helft in plakken en leg tussen de kip
  13. Verwarm de oven op 180 graden
  14. Besprenkel de kip met wat olie
  15. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven totdat de kip goudbruin kleurt
  16. Lekker met aardappels/patat en een salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kip-met-chocola-en-sinaasappel/