Noten zijn gezond en deze pasta van cashewnoten is heerlijk bij kip of als broodbeleg de volgende dag op een dikke snee brood. Lekker met peultjes of sugarsnaps en rijst.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 kipfilets
400 gram sugarsnaps of peultjes of boontjes
150 gram ongezouten cashewnoten
2 el witte miso pasta (toko)
Sap van een halve citroen
Peper
Zout
Boter
Zonnebloemolie
Bereidingswijze
Maal de cashewnoten samen met 6 el warm water en de miso pasta tot een gladde saus. Voeg desgewenst nog water toe als je de saus dunner wilt hebben
(Ik heb ongeveer de dikte van een dikke satésaus aangehouden)
Voeg het citroensap toe en maal nog een keer goed door
Schep de saus in een kom
Zout en peper de kipfilets
Verhit een klont boter en een scheutje zonnebloemolie in een braadpan
Bak de kipfilets 1 minuut per kant op hoog vuur
Braad de kipfilets daarna in circa 15 tot 20 minuten op zacht vuur tot ze mooi goudbruin zijn
Kook de sugarsnaps of peultjes of boontjes in 8 minuten beetgaar
Dien alles samen op
Ik heb de saus koud gegeten, maar als je wilt kun je 'm heel kort verwarmen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/cashewsaus-met-miso-en-kip/