Cashewsaus met miso en kip
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Noten zijn gezond en deze pasta van cashewnoten is heerlijk bij kip of als broodbeleg de volgende dag op een dikke snee brood. Lekker met peultjes of sugarsnaps en rijst.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 400 gram sugarsnaps of peultjes of boontjes
  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 el witte miso pasta (toko)
  • Sap van een halve citroen
  • Peper
  • Zout
  • Boter
  • Zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Maal de cashewnoten samen met 6 el warm water en de miso pasta tot een gladde saus. Voeg desgewenst nog water toe als je de saus dunner wilt hebben
  2. (Ik heb ongeveer de dikte van een dikke satésaus aangehouden)
  3. Voeg het citroensap toe en maal nog een keer goed door
  4. Schep de saus in een kom
  5. Zout en peper de kipfilets
  6. Verhit een klont boter en een scheutje zonnebloemolie in een braadpan
  7. Bak de kipfilets 1 minuut per kant op hoog vuur
  8. Braad de kipfilets daarna in circa 15 tot 20 minuten op zacht vuur tot ze mooi goudbruin zijn
  9. Kook de sugarsnaps of peultjes of boontjes in 8 minuten beetgaar
  10. Dien alles samen op
  11. Ik heb de saus koud gegeten, maar als je wilt kun je 'm heel kort verwarmen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/cashewsaus-met-miso-en-kip/