Doperwtensoep met courgette en citroenyoghurt
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Lauwe soep van doperwten en courgette met een cappuccino laag van dikke yoghurt met frisse citroenschil.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 8
Ingrediƫnten
  • 300 gram doperwten
  • 2 courgettes, in stukken gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 pot gevogeltefond
  • 500 ml water
  • Peper
  • Zout
  • 8 el Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • Handvol geraspte belegen kaas
  • 8 bieslooksprietjes
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
  2. Bak de stukken courgette, knoflook en ui al omscheppend 3 minuten
  3. Voeg de bouillon en gevogeltefond toe
  4. Voeg de bevroren erwten toe
  5. Kook 10 minuten op zacht vuur
  6. Pureer de soep met een staafmixer glad
  7. Voeg peper en zout naar smaak toe
  8. Laat de soep afkoelen tot lauwwarm
  9. Rasp de citroenschil
  10. Meng de yoghurt met de geraspte citroenschil
  11. Snijd de bieslook fijn
  12. Giet de soep in mooie glazen
  13. Schep er een grote eetlepel yoghurt op
  14. Verdeel de kaas en bieslook over de glazen op de yoghurt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/doperwtensoep-met-courgette-en-citroenyoghurt/