Doperwtensoep met courgette en citroenyoghurt
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 8
- 300 gram doperwten
- 2 courgettes, in stukken gehakt
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 pot gevogeltefond
- 500 ml water
- Peper
- Zout
- 8 el Griekse yoghurt
- 1 citroen
- Handvol geraspte belegen kaas
- 8 bieslooksprietjes
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Bak de stukken courgette, knoflook en ui al omscheppend 3 minuten
- Voeg de bouillon en gevogeltefond toe
- Voeg de bevroren erwten toe
- Kook 10 minuten op zacht vuur
- Pureer de soep met een staafmixer glad
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Laat de soep afkoelen tot lauwwarm
- Rasp de citroenschil
- Meng de yoghurt met de geraspte citroenschil
- Snijd de bieslook fijn
- Giet de soep in mooie glazen
- Schep er een grote eetlepel yoghurt op
- Verdeel de kaas en bieslook over de glazen op de yoghurt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/doperwtensoep-met-courgette-en-citroenyoghurt/
3.5.3208