Kabeljauw met komkommersaus en krokant eendenborst
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Frisse saus van komkommer op koolbladeren en zachte kabeljauw of aanverwante witvis. Zachte smaken met een scherp zout krokantje van eendenvel.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 250 gram kabeljauw
  • 1 komkommer
  • Circa 3 cm geschilde gemberwortel
  • Zout
  • Peper
  • 60 gram boter
  • 6 koolbladeren
  • Vel van een eend of kip (optioneel)
Bereidingswijze
Eendenvel krokantje
  1. Verwarm de oven op 190 graden
  2. Leg het vel op een stuk bakpapier
  3. Leg er een tweede stuk bakpapier bovenop
  4. Zet er iets zwaars op zoals een ovenschaal (dat voorkomt het opkrullen van het vel)
  5. Zet 30 minuten in de oven
  6. Laat dan uitlekken op keukenpapier
Komkommersaus
  1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden
  2. Schraap de zaadlijsten eruit
  3. Snijd in grove stukken
  4. Doe de stukken komkommer in een blender of keukenmachine
  5. Snijd de gember fijn
  6. Voeg toe aan de komkommer
  7. Maal de komkommer met de gember tot een egale saus
  8. Voeg peper en zout naar smaak toe
  9. Maal nog een keer goed door
  10. Doe de saus in een steelpan
  11. Verwarm zachtjes terwijl je de boter er door laat smelten
  12. Pas op dat de saus niet kookt
  13. Verwarm de oven op 180 graden
  14. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout
  15. Zet circa 15 minuten in de oven
  16. Kook de koolbladeren in 4 minuten gaar
  17. Snijd ze doormidden en rol ze op
  18. Leg nu op elk bord 6 rolletjes kool
  19. Leg de kabeljauw er op
  20. Giet de saus erbij
  21. Dresseer eventueel met het krokantje van eendenvel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kabeljauw-met-komkommersaus-en-krokant-eendenborst/