Kabeljauw met komkommersaus en krokant eendenborst
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
- 250 gram kabeljauw
- 1 komkommer
- Circa 3 cm geschilde gemberwortel
- Zout
- Peper
- 60 gram boter
- 6 koolbladeren
- Vel van een eend of kip (optioneel)
- Verwarm de oven op 190 graden
- Leg het vel op een stuk bakpapier
- Leg er een tweede stuk bakpapier bovenop
- Zet er iets zwaars op zoals een ovenschaal (dat voorkomt het opkrullen van het vel)
- Zet 30 minuten in de oven
- Laat dan uitlekken op keukenpapier
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden
- Schraap de zaadlijsten eruit
- Snijd in grove stukken
- Doe de stukken komkommer in een blender of keukenmachine
- Snijd de gember fijn
- Voeg toe aan de komkommer
- Maal de komkommer met de gember tot een egale saus
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Maal nog een keer goed door
- Doe de saus in een steelpan
- Verwarm zachtjes terwijl je de boter er door laat smelten
- Pas op dat de saus niet kookt
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de kabeljauw in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout
- Zet circa 15 minuten in de oven
- Kook de koolbladeren in 4 minuten gaar
- Snijd ze doormidden en rol ze op
- Leg nu op elk bord 6 rolletjes kool
- Leg de kabeljauw er op
- Giet de saus erbij
- Dresseer eventueel met het krokantje van eendenvel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kabeljauw-met-komkommersaus-en-krokant-eendenborst/
3.5.3208