Deze presentatie doet een hoop bij dit simpele gerecht van avocadomousse met chili garnalen en komkommer. Het lijkt veel werk, maar geloof me, het is ver van te voren klaar te maken. Enjoy!
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 avocado’s
100 ml Griekse yoghurt (of kwark mag natuurlijk ook)
Wasabi pasta
Citroensap (bij gebrek aan verse citroen, smokkel met citroensap uit een flesje)
Peper en zout
Roze garnalen (circa vijf per persoon)
Chilipoeder
¼ komkommer geschild en in kleine blokjes
Honing (ik gebruik ahornsiroop)
4 satéprikkers
4 leuke kommetjes of glazen
Bereidingswijze
Pureer de avocado’s met een staafmixer in een kom (of prak heel fijn met een vork).
Voeg daar de Griekse yoghurt, en een beetje wasabi pasta naar smaak aan toe (veel = heet).
Proef en doe er een scheut citroensap bij.
Beetje peper en zout en nogmaals goed mengen en pureren.
Schep de mousse in leuke schaaltjes of glazen en zet weg in de koelkast voor minimaal een uur.
Verwarm een eetlepel olijfolie in de pan en wok de garnalen snel om en om gaar.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi de chilipoeder erover.
Rijg op elke satéprikker vijf garnalen en leg in de koelkast tot nader gebruik.
Snijdt de komkommer in kleine blokjes en marineer met ahornsiroop of honing. Leg de blokjes op de mousse.
Zet de avocadomousse eventueel op een mooi bord en leg het spiesje over de kom.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/gezonde-recepten/avocadomousse-met-een-spies-van-chili-garnalen/