Zeewierpasta met biefstuk en asperges
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Het merk Seamorefood ontketende een ware voedingsrevolutie; zeewier als bestanddeel van de maaltijd. Doordat het zeewier vermomd is als tagliatelle kun je het bereiden als Italiaans pastagerecht of op z'n oosters in de vorm van noodels. I sea pasta van Seamorefood is 100% onverwerkt, gedroogd zeewier wat groeit en veranderd tijdens het bereiden. Het is een product dat, met zijn neutrale smaak, past in ieder dieet, van vegetarisch tot glutenvrij. Met dit in het achterhoofd besloot ik een Italiaanse pasta maaltijd klaar te maken.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 50 gram zeewierpasta
  • 200 gram biefstuk
  • 100 gram aspergetips
  • Handvol geraspte parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • Handvol rucola en wat extra voor de garnering
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Snijd de biefstuk in dunne plakken
  2. Wrijf de biefstukken in met de knoflook en wat olijfolie
  3. Marineer de biefstuk een uur in de koelkast
  4. Kook de zeewierpasta 15 minuten in kokend water en giet af
  5. Blancheer ondertussen twee minuten de asperges
  6. Verhit een scheut olijfolie in een wok of hapjespan
  7. Bak de reepjes biefstuk en de ui in drie minuten al omscheppend om
  8. Voeg de asperges toe
  9. Voeg de zeewierpasta toe
  10. Voeg de rucola toe
  11. Schep alles goed door elkaar
  12. Verdeel alles over twee voorverwarmde borden
  13. Bestrooi met de kaas en leg op elk bord nog wat rucola
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/zeewierpasta-biefstuk-en-asperges/