Het merk Seamorefood ontketende een ware voedingsrevolutie; zeewier als bestanddeel van de maaltijd. Doordat het zeewier vermomd is als tagliatelle kun je het bereiden als Italiaans pastagerecht of op z'n oosters in de vorm van noodels. I sea pasta van Seamorefood is 100% onverwerkt, gedroogd zeewier wat groeit en veranderd tijdens het bereiden. Het is een product dat, met zijn neutrale smaak, past in ieder dieet, van vegetarisch tot glutenvrij. Met dit in het achterhoofd besloot ik een Italiaanse pasta maaltijd klaar te maken.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
50 gram zeewierpasta
200 gram biefstuk
100 gram aspergetips
Handvol geraspte parmezaanse kaas
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
Handvol rucola en wat extra voor de garnering
Olijfolie
Bereidingswijze
Snijd de biefstuk in dunne plakken
Wrijf de biefstukken in met de knoflook en wat olijfolie
Marineer de biefstuk een uur in de koelkast
Kook de zeewierpasta 15 minuten in kokend water en giet af
Blancheer ondertussen twee minuten de asperges
Verhit een scheut olijfolie in een wok of hapjespan
Bak de reepjes biefstuk en de ui in drie minuten al omscheppend om
Voeg de asperges toe
Voeg de zeewierpasta toe
Voeg de rucola toe
Schep alles goed door elkaar
Verdeel alles over twee voorverwarmde borden
Bestrooi met de kaas en leg op elk bord nog wat rucola
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/zeewierpasta-biefstuk-en-asperges/