Loempia's met garnaal en spitskool
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 6
- 12 loempiavellen
- 200 gram garnalen
- 1.5 spitskool of witte kool
- 1 rode peper
- 1 ui
- 100 gram champignons
- 1 lente-ui
- 2 eieren
- 1 el sojasaus
- 1 el vissaus
- Sambal
- Ketjap
- Laat de vellen ontdooien
- Kluts 1 ei in een kom
- Snijd de garnalen, kool, champignons, rode peper, ui, en lente ui klein
- Verhit een scheut olijfolie in een wok
- Roerbak alles een paar minuten
- Voeg het andere ei toe en roer door het garnalen/groentenmengsel
- Voeg de sojasaus en vissaus toe
- Proef of alles goed op smaak is
- Leg twee loempiavellen op elkaar in een ruit op je werkblad
- Leg ⅙ van de vulling iets onder het midden van de ruit
- Vouw de onderste punt over de vulling heen en begin dan met rollen
- Vouw de twee zijkanten naar binnen en rol verder op tot je een mooie rol hebt.
- Kwast de hele rol in met het losgeklopte ei
- Leg op een met bakpapier beklede bakplaat
- Maak er op deze manier nog 5
- Verwarm de oven op 170 graden
- Zet de loempia's 45 minuten in de oven tot ze bruin en knapperig zijn
- Serveer met ketjap en sambal
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/loempias-met-garnaal-en-spitskool/
3.5.3208