Loempia's met garnaal en spitskool
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze loempia's gevuld met verse garnalen en spitskool uit de oven zijn minder vet dan hun gefrituurde variant, maar niet per se minder lekker.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 6
Ingrediƫnten
  • 12 loempiavellen
  • 200 gram garnalen
  • 1.5 spitskool of witte kool
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 100 gram champignons
  • 1 lente-ui
  • 2 eieren
  • 1 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • Sambal
  • Ketjap
Bereidingswijze
  1. Laat de vellen ontdooien
  2. Kluts 1 ei in een kom
  3. Snijd de garnalen, kool, champignons, rode peper, ui, en lente ui klein
  4. Verhit een scheut olijfolie in een wok
  5. Roerbak alles een paar minuten
  6. Voeg het andere ei toe en roer door het garnalen/groentenmengsel
  7. Voeg de sojasaus en vissaus toe
  8. Proef of alles goed op smaak is
  9. Leg twee loempiavellen op elkaar in een ruit op je werkblad
  10. Leg ⅙ van de vulling iets onder het midden van de ruit
  11. Vouw de onderste punt over de vulling heen en begin dan met rollen
  12. Vouw de twee zijkanten naar binnen en rol verder op tot je een mooie rol hebt.
  13. Kwast de hele rol in met het losgeklopte ei
  14. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat
  15. Maak er op deze manier nog 5
  16. Verwarm de oven op 170 graden
  17. Zet de loempia's 45 minuten in de oven tot ze bruin en knapperig zijn
  18. Serveer met ketjap en sambal
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/loempias-met-garnaal-en-spitskool/