Bresaolo met ricotta en knoflookolie
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
- 12 plakken bresaola (of carpaccio of rookvlees)
- 200 ml olijfolie
- 4 tenen knoflook
- 200 g ricotta
- 50 g rucola
- Sap en rasp van een ½ citroen
- Handvol pompoenpitten
- Verwarm de olijfolie met de gepelde knoflooktenen 10 min op laag vuur
- Laat de knoflookolie afkoelen
- Rasp de schil van een halve citroen
- Meng de ricotta in een schaal met wat zout, versgemalen peper en de citroenschil
- Schep op elk plakje bresaola een lepel ricotta, leg er wat blaadjes rucola op en rol de bresaola voorzichtig op
- Leg de rolletjes naast elkaar in een schaal
- Schenk de knoflookolie over de bresaolarolletjes en knijp er wat citroensap over uit
- Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper
- Dek de schaal af met aluminiumfolie
- Laat 1 uur in de koelkast marineren
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan knapperig
- Leg 3 rolletjes op elk bord
- Giet de knoflookolie die in de schaal is achtergebleven over de rolletjes
- Strooi op elk bord wat pompoenpitten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/bresaolo-met-ricotta-en-knoflookolie/
3.5.3208