Bresaolo met ricotta en knoflookolie
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Bresaolo is bijzonder bewerkt vlees met een ziltige smaak en zachte structuur. Heerlijk met romige ricotta en zelfgemaakte ricotta.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 12 plakken bresaola (of carpaccio of rookvlees)
  • 200 ml olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 200 g ricotta
  • 50 g rucola
  • Sap en rasp van een ½ citroen
  • Handvol pompoenpitten
Bereidingswijze
  1. Verwarm de olijfolie met de gepelde knoflooktenen 10 min op laag vuur
  2. Laat de knoflookolie afkoelen
  3. Rasp de schil van een halve citroen
  4. Meng de ricotta in een schaal met wat zout, versgemalen peper en de citroenschil
  5. Schep op elk plakje bresaola een lepel ricotta, leg er wat blaadjes rucola op en rol de bresaola voorzichtig op
  6. Leg de rolletjes naast elkaar in een schaal
  7. Schenk de knoflookolie over de bresaolarolletjes en knijp er wat citroensap over uit
  8. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper
  9. Dek de schaal af met aluminiumfolie
  10. Laat 1 uur in de koelkast marineren
  11. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan knapperig
  12. Leg 3 rolletjes op elk bord
  13. Giet de knoflookolie die in de schaal is achtergebleven over de rolletjes
  14. Strooi op elk bord wat pompoenpitten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/bresaolo-met-ricotta-en-knoflookolie/