Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een frisse visschotel uit de oven met gevulde scholrolletjes die gevuld zijn met garnalen en venkel. Erbij een kreeftensaus gemaakt van een bisque en een roux.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 200 gram scholfilets (meestal drie scholfilets in een pak)
  • 100 gram roze garnalen
  • 2 venkelknollen
  • 250 ml kreeftenbisque (Albert Heijn)
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Snijd een venkelknol in grove stukken
  2. Bewaar het groene loof
  3. Kook in een bodempje water in 15 minuten gaar
  4. Giet af en pureer met een staafmixer tot een gladde massa
  5. Voeg peper en zout naar smaak toe
  6. Pureer ook de garnalen
  7. Voeg de helft van de gepureerde venkel bij de garnalen en roer goed door elkaar
  8. Bewaar de andere helft van de mousse
  9. Halveer de scholfilets in de lengte
  10. Bestrijk elke helft met wat van de garnalen/venkelmousse
  11. Rol de filets op en zet vast met een prikker of bind er wat keukentouw omheen
  12. Leg de zes rolletjes in een ovenschaal
  13. Giet er een beetje witte wijn in
  14. Verwarm de oven op 180 graden
  15. Zet de scholrolletjes 15 a 20 minuten in de oven
  16. Snijd de andere venkelknol in mooie stukken
  17. Kook deze stukken wederom in een laag met water met zout in 15 minuten gaar
  18. Smelt de boter in een steelpan
  19. Voeg dan langzaam de bloem toe tot je een roux hebt (een gladde massa)
  20. Voeg dan de bisque toe en meng met de roux tot een egale saus
  21. Voeg peper en zout toe en eventueel een scheutje witte wijn of cognac
  22. Haal de rolletjes uit de oven
  23. Leg drie mooie stukken venkel op een bord
  24. Schep wat van de overgebleven venkelmousse in de stukken venkel
  25. Leg naast elk venkelschuitje een rolletje vis
  26. Druppel de kreeftensaus rondom de rolletjes en venkelschuitjes
  27. Leg op elk rolletje wat venkelgroen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/schol-met-garnalen-en-venkel-met-kreeftensaus/