Een frisse visschotel uit de oven met gevulde scholrolletjes die gevuld zijn met garnalen en venkel. Erbij een kreeftensaus gemaakt van een bisque en een roux.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
200 gram scholfilets (meestal drie scholfilets in een pak)
100 gram roze garnalen
2 venkelknollen
250 ml kreeftenbisque (Albert Heijn)
25 gram boter
25 gram bloem
Peper
Zout
Bereidingswijze
Snijd een venkelknol in grove stukken
Bewaar het groene loof
Kook in een bodempje water in 15 minuten gaar
Giet af en pureer met een staafmixer tot een gladde massa
Voeg peper en zout naar smaak toe
Pureer ook de garnalen
Voeg de helft van de gepureerde venkel bij de garnalen en roer goed door elkaar
Bewaar de andere helft van de mousse
Halveer de scholfilets in de lengte
Bestrijk elke helft met wat van de garnalen/venkelmousse
Rol de filets op en zet vast met een prikker of bind er wat keukentouw omheen
Leg de zes rolletjes in een ovenschaal
Giet er een beetje witte wijn in
Verwarm de oven op 180 graden
Zet de scholrolletjes 15 a 20 minuten in de oven
Snijd de andere venkelknol in mooie stukken
Kook deze stukken wederom in een laag met water met zout in 15 minuten gaar
Smelt de boter in een steelpan
Voeg dan langzaam de bloem toe tot je een roux hebt (een gladde massa)
Voeg dan de bisque toe en meng met de roux tot een egale saus
Voeg peper en zout toe en eventueel een scheutje witte wijn of cognac
Haal de rolletjes uit de oven
Leg drie mooie stukken venkel op een bord
Schep wat van de overgebleven venkelmousse in de stukken venkel
Leg naast elk venkelschuitje een rolletje vis
Druppel de kreeftensaus rondom de rolletjes en venkelschuitjes
Leg op elk rolletje wat venkelgroen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/schol-met-garnalen-en-venkel-met-kreeftensaus/