Pekingeend in pannenkoeken
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Chinese pekingeend en lente-ui omwikkeld in een pannenkoek met hoisinsaus. Dit recept is voor circa zestien pannenkoekjes.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • Voor de pannenkoeken
  • 250 g bloem
  • 
sesamolie
  • Voor de gemarineerde eend:
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sherry
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • Extra ingrediënten:
  • 1 Komkommer in dunne repen gesneden
  • 3 lenteuitjes in ringetjes gesneden
  • Hoisinsaus
Bereidingswijze
  1. Voor de pannenkoeken
  2. Doe de bloem in een kom.
  3. Roer er beetje bij beetje ± 150 ml kokend water door met een vork tot al het water is opgenomen.
  4. Speel een beetje met de juiste verhoudingen. Als het deeg te droog is dan voeg je meer water bij en als het te nat is, meer bloem.
  5. Haal uit de kom en kneed het tot een soepel deeg.
  6. Leg het deeg terug in de kom, bedek met een vochtige doek en laat 30 minuten staan.
  7. Neem het uit de kom en kneed nog een keer goed door en maak een rol van ± 40 cm lang en 2,5 cm dik.
  8. Snijd in 18 gelijke stukjes, rol daar balletjes van en druk die met de palm van je hand plat.
  9. Leg er twee op het aanrecht en besmeer er 1 met sesamolie.
  10. Leg ze met de besmeerde kant op elkaar en rol met de deegroller uit tot een pannenkoekje met een doorsnee van 15 cm.
  11. Verwerk zo ook de andere balletjes.
  12. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag.
  13. Leg er een pannenkoekje in en bak tot de onderkant droog is.
  14. Draai om en bak tot de andere kant ook droog is.
  15. Haal de pannenkoek dan uit de pan, haal beide helften voorzichtig van elkaar af en leg ze onder aluminiumfolie.
  16. Bak de andere pannenkoeken op dezelfde wijze.
  17. Voor de gemarineerde eend:
  18. Alle ingrediënten mengen en over de eend gieten.
  19. Lekker inwrijven en dan liefst een paar uur laten intrekken.
  20. Koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten en de eendenborst zonder boter of olie op de kruislings ingesneden velkant in de pan leggen.
  21. Circa acht minuten bakken.
  22. Omkeren en nog drie minuten bakken.
  23. Marinade erover gieten.
  24. In aluminiumfolie nog vijf minuten laten rusten alvorens je de eend in kleine repen snijdt.
  25. Extra ingrediënten:
  26. Pannenkoekjes op bord leggen en daarop een beetje komkommer en lenteui leggen.
  27. Beetje saus erover heen en oprollen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/pekingeend-in-pannenkoeken/