Pekingeend in pannenkoeken
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
- Voor de pannenkoeken
- 250 g bloem
-
sesamolie
- Voor de gemarineerde eend:
- 2 el sesamolie
- 2 el sherry
- 2 el sojasaus
- 1 el honing
- Extra ingrediënten:
- 1 Komkommer in dunne repen gesneden
- 3 lenteuitjes in ringetjes gesneden
- Hoisinsaus
- Voor de pannenkoeken
- Doe de bloem in een kom.
- Roer er beetje bij beetje ± 150 ml kokend water door met een vork tot al het water is opgenomen.
- Speel een beetje met de juiste verhoudingen. Als het deeg te droog is dan voeg je meer water bij en als het te nat is, meer bloem.
- Haal uit de kom en kneed het tot een soepel deeg.
- Leg het deeg terug in de kom, bedek met een vochtige doek en laat 30 minuten staan.
- Neem het uit de kom en kneed nog een keer goed door en maak een rol van ± 40 cm lang en 2,5 cm dik.
- Snijd in 18 gelijke stukjes, rol daar balletjes van en druk die met de palm van je hand plat.
- Leg er twee op het aanrecht en besmeer er 1 met sesamolie.
- Leg ze met de besmeerde kant op elkaar en rol met de deegroller uit tot een pannenkoekje met een doorsnee van 15 cm.
- Verwerk zo ook de andere balletjes.
- Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag.
- Leg er een pannenkoekje in en bak tot de onderkant droog is.
- Draai om en bak tot de andere kant ook droog is.
- Haal de pannenkoek dan uit de pan, haal beide helften voorzichtig van elkaar af en leg ze onder aluminiumfolie.
- Bak de andere pannenkoeken op dezelfde wijze.
- Voor de gemarineerde eend:
- Alle ingrediënten mengen en over de eend gieten.
- Lekker inwrijven en dan liefst een paar uur laten intrekken.
- Koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten en de eendenborst zonder boter of olie op de kruislings ingesneden velkant in de pan leggen.
- Circa acht minuten bakken.
- Omkeren en nog drie minuten bakken.
- Marinade erover gieten.
- In aluminiumfolie nog vijf minuten laten rusten alvorens je de eend in kleine repen snijdt.
- Extra ingrediënten:
- Pannenkoekjes op bord leggen en daarop een beetje komkommer en lenteui leggen.
- Beetje saus erover heen en oprollen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/pekingeend-in-pannenkoeken/
3.5.3208