Paprika met kip en komijnkaas
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een licht hoofdgerecht van met kipgehakt gevulde paprika's. Echt Mexicaans door de chilipoeder en mais. De guacamole en tortillachips maken het helemaal af. Verdubbel de hoeveelheden voor vier personen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Gevulde paprika's
  • 2 gele of rode paprika's
  • 250 gram kippengehakt
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Klein blikje mais, uitgelekt
  • 100 gram geraspte komijnekaas
  • 3 el chilipoeder
  • 1 el uienpoeder
  • ½ el komijnpoeder
  • ½ el paprikapoeder
  • ½ el knoflookpoeder
  • ½ el gedroogde oregano
  • ½ el gedroogde koriander
Tortillachips uit de oven
  • 1 zak tortillachips
  • 150 gram geraspte komijnekaas
  • 2 el fijngesneden jalopeno pepers (optioneel)
Guacamole
  • 2 avocado's
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • Kneepje limoensap
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
Gevulde paprika's
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
  3. Meng het kippengehakt met de chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, korianderpoeder, komijn en oregano
  4. Hussel goed door zodat het gehakt geheel bedekt is met de kruiden
  5. Verhit een scheut olijfolie in een wok of koekenpan en bak het kippengehakt rul zodat het niet meer roze ziet
  6. Doe de gesnipperde uien en fijngehakte knoflook en mais in een kom
  7. Voeg het gehakt toe en mix goed door elkaar
  8. Vul de paprika's met het kipgehakt, ui, mais en knoflook mix en strooi over iedere paprikahelft wat geraspte komijnekaas
  9. Leg de paprika's in een ovenschaal en zet ze 20/25 minuten in de oven tot de paprika's licht bruin kleuren en de kaas mooi gesmolten is
Tortillachips uit de oven
  1. Doe de tortillachips in een ovenschaal en hussel de komijnekaas door de chips
  2. Voeg eventueel wat gehakte jalopeno pepers toe
  3. Zet de schaal de laatste 10 minuten bij de paprika's in de oven
Guacamole
  1. Prak de avocado's met een vork tot mousse en voeg een kneepje limoensap toe
  2. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder de zaadjes
  3. Hak de peper fijn
  4. Snipper de ui
  5. Voeg de ui, peper, tomatenstukjes toe aan de avocado puree
  6. Voeg zout en peper naar smaak toe
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/paprika-met-kip-en-komijnekaas/