Een licht hoofdgerecht van met kipgehakt gevulde paprika's. Echt Mexicaans door de chilipoeder en mais. De guacamole en tortillachips maken het helemaal af. Verdubbel de hoeveelheden voor vier personen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Gevulde paprika's
2 gele of rode paprika's
250 gram kippengehakt
2 rode uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
Klein blikje mais, uitgelekt
100 gram geraspte komijnekaas
3 el chilipoeder
1 el uienpoeder
½ el komijnpoeder
½ el paprikapoeder
½ el knoflookpoeder
½ el gedroogde oregano
½ el gedroogde koriander
Tortillachips uit de oven
1 zak tortillachips
150 gram geraspte komijnekaas
2 el fijngesneden jalopeno pepers (optioneel)
Guacamole
2 avocado's
2 tomaten
1 rode peper
1 rode ui
Kneepje limoensap
Zout
Peper
Bereidingswijze
Gevulde paprika's
Verwarm de oven op 180 graden
Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
Meng het kippengehakt met de chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, korianderpoeder, komijn en oregano
Hussel goed door zodat het gehakt geheel bedekt is met de kruiden
Verhit een scheut olijfolie in een wok of koekenpan en bak het kippengehakt rul zodat het niet meer roze ziet
Doe de gesnipperde uien en fijngehakte knoflook en mais in een kom
Voeg het gehakt toe en mix goed door elkaar
Vul de paprika's met het kipgehakt, ui, mais en knoflook mix en strooi over iedere paprikahelft wat geraspte komijnekaas
Leg de paprika's in een ovenschaal en zet ze 20/25 minuten in de oven tot de paprika's licht bruin kleuren en de kaas mooi gesmolten is
Tortillachips uit de oven
Doe de tortillachips in een ovenschaal en hussel de komijnekaas door de chips
Voeg eventueel wat gehakte jalopeno pepers toe
Zet de schaal de laatste 10 minuten bij de paprika's in de oven
Guacamole
Prak de avocado's met een vork tot mousse en voeg een kneepje limoensap toe
Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder de zaadjes
Hak de peper fijn
Snipper de ui
Voeg de ui, peper, tomatenstukjes toe aan de avocado puree
Voeg zout en peper naar smaak toe
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/paprika-met-kip-en-komijnekaas/