Chili con carne van sukade en chocolade
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een fantastische chili con carne van sukadelappen. Drie uur stoven en dan bonen en chocola toevoegen. Een ware smaaksensatie. Lekker met een salsa van avocado, tomaat en ui en stokbrood om in de saus te dippen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Chili con carne
  • 600 gram sukadelappen
  • 2 blikken limabonen (of witte grote bonen)
  • 2 blikken gepelde tomatenblokjes
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 knoflooktenen
  • 50 gram pure chocola (tenminste 72 procent cacao)
  • chilipoeder naar smaak
  • 1.5 tl kaneelpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 el komijn
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • Zout
Avocadosalsa
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • Sap van een halve limoen
  • Koriander (optioneel)
Bereidingswijze
Chili con carne
  1. Snijd het vlees in dobbelstenen
  2. Snijd de uien in stukjes
  3. Hak de rode peper fijn en verwijder evt de zaadjes
  4. Hak de knoflook fijn
  5. Giet een scheut olijfolie in een hoge pan
  6. Bak het vlees rondom bruin
  7. Haal het vervolgens uit de pan en leg het op een bord
  8. Fruit dan de uien en knoflook en rode peper op laag vuur
  9. Voeg de chilipoeder (naar smaak), kaneel, komijn, oregano, korianderpoeder en paprikapoeder toe
  10. Mix met de uien en knoflook
  11. Doe het vlees weer in de pan
  12. Schep goed om
  13. Giet de blikken tomatenblokjes in de pan
  14. Voeg de bouillon toe
  15. Laat het nu met deksel op de pan 3 uur stoven op laag vuur
  16. Haal na drie uur mbv een schuimspaan het vlees uit de pan en leg weer op een bord
  17. Zet het vuur hoog en laat de saus iets inkoken tot je een dikke rode saus hebt (ongeveer 10 minuten)
  18. Laat iets afkoelen
  19. Doe het vlees terug in de pan
  20. Voeg de bonen en chocola toe
  21. Laat nog 30 minuten sudderen
  22. Dien op met avocadosalsa en brood
Avocadosalsa
  1. Snijd de ui in kleine stukjes
  2. Snijd de tomaten door de helft en verwijder de zaadlijsten
  3. Snijd ze in kleine stukjes
  4. Snijd de avocado in kleine stukjes
  5. Doe alles in een schaal
  6. Meng het sap van de limoen door de salsa
  7. Bestrooi eventueel met fijngehakte koriander
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/chili-con-carne-van-sukade-en-chocolade/