Coquille op hazelnootkoekje
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Dit is geen recept voor het traditionele koekje bij de thee, maar heerlijk als voorgerecht of amuse met de gebakken coquilles, gember en limoen en een koekje van hazelnoten zonder suiker.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 8
Ingrediƫnten
Koekjes
  • 50 g hazelnoten
  • 125 g volkorenmeel
  • 80 g koude roomboter, in blokjes
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper
  • Handvol bloem
Coquilles
  • 1 el olijfolie
  • 8 coquilles
  • 1.6 cm verse gemberwortel, geschild, in flinterdunne reepjes
  • Sap van een halve limoen
Bereidingswijze
Koekjes
  1. Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine tot meel
  2. Voeg het ei, het volkorenmeel, boter een snuf zout en een mespunt peper toe
  3. Mix alles tot een deegbal
  4. Wikkel het deeg in plastic folie en zet een uur in de koelkast
  5. Bestuif het aanrecht met bloem
  6. Rol het deeg uit tot een dunne lap
  7. Steek er met behulp van een steekvorm of glas rondjes uit van ongeveer 7 cm in omvang tot al het deeg op is (ongeveer 16 koekjes dus je houdt nog 8 koekjes over)
  8. Verwarm de oven op 180 graden
  9. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  10. Zet in het midden van de oven
  11. Bak 15 minuten
  12. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op de plaat
  13. Leg ze dan in een trommel of vershouddoos
Coquilles
  1. Verwarm 2 el olijfolie en 2 el boter in een koekenpan
  2. Bak de coquilles 1.5 minuten per kant
  3. Leg ze op een bord en dek losjes af met aluminiumfolie
  4. Bak de gember in het achtergebleven bakvet in 1 minuut goudbruin
  5. Leg 1 coquille op een koekje
  6. Leg op elke coquille wat gember
  7. Besprenkel het geheel met limoensap
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/coquille-op-hazelnootkoekje/