Pastei van mais en courgette
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Hartige koekjes van courgette en mais. Heerlijk zacht van binnen en goed op smaak door de knoflook en chilipeper. De ovenvariant van het courgette en mais beslag is ook erg zacht en smaakvol en geeft een leuke presentatie op het bord.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 8 of 4
Ingrediƫnten
  • 1 ei
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 courgette, geraspt
  • 60 ml melk
  • 165 gram mais
  • Peper
  • Zout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Olie
Bereidingswijze
Basis
  1. Pureer de mais grof met een staafmixer
  2. Meng de maispuree met de geraspte courgette in een kom
  3. Voeg het zelfrijzend bakmeel, alle kruiden en een flinke snuf peper en zout toe
  4. Klop het ei los met de melk
  5. Voeg dit ook toe
  6. Meng alles door elkaar tot een beslag
Koekjes
  1. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan
  2. Leg er met behulp van een grote soeplepel vier bergjes beslag in de pan
  3. Druk met de bolle kant van de lepel plat
  4. Laat ze langzaam garen op middelhoog/laag vuur
  5. Draai ze om en laat ook de andere kant bruin worden
  6. Dit proces kost tijd omdat de courgette veel vocht bevat
  7. Laat ze uitlekken op keukenpapier
  8. Bak zo nog vier koekjes
Ovenpannetjes
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Vet vier ovenpannetjes in met olie of boter
  3. Verdeel het beslag over de vier ovenpannetje
  4. Zet 25 minuten in de oven
  5. Serveer meteen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/pastei-van-courgette-en-mais/