Hartige koekjes van courgette en mais. Heerlijk zacht van binnen en goed op smaak door de knoflook en chilipeper. De ovenvariant van het courgette en mais beslag is ook erg zacht en smaakvol en geeft een leuke presentatie op het bord.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 8 of 4
Ingrediƫnten
1 ei
75 gram zelfrijzend bakmeel
1 courgette, geraspt
60 ml melk
165 gram mais
Peper
Zout
1 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 tl knoflookpoeder
Olie
Bereidingswijze
Basis
Pureer de mais grof met een staafmixer
Meng de maispuree met de geraspte courgette in een kom
Voeg het zelfrijzend bakmeel, alle kruiden en een flinke snuf peper en zout toe
Klop het ei los met de melk
Voeg dit ook toe
Meng alles door elkaar tot een beslag
Koekjes
Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan
Leg er met behulp van een grote soeplepel vier bergjes beslag in de pan
Druk met de bolle kant van de lepel plat
Laat ze langzaam garen op middelhoog/laag vuur
Draai ze om en laat ook de andere kant bruin worden
Dit proces kost tijd omdat de courgette veel vocht bevat
Laat ze uitlekken op keukenpapier
Bak zo nog vier koekjes
Ovenpannetjes
Verwarm de oven op 180 graden
Vet vier ovenpannetjes in met olie of boter
Verdeel het beslag over de vier ovenpannetje
Zet 25 minuten in de oven
Serveer meteen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/pastei-van-courgette-en-mais/