Een spannend voorgerecht voor volwassenen. De surimisticks worden gemarineerd in de anijsdrank Ricard en daarna in een mousse van avocado gelegd. De avocadomousse bestaat uit avocado en mayonaise met koriander en gember en limoen. Zoet en zuur tegelijkertijd met een vleugje anijs.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
1 avocado
2 surimisticks
1 el gembersiroop
2 el Ricard
Sap van 1 limoen
50 gram zeekraal
3 el mayonaise
Handvol korianderblaadjes
Bereidingswijze
Maak een marinade van de gembersiroop, 1 el Ricard en driekwart van het limoensap
Giet de ⅓ van de marinade over de surimisticks
Pureer de avocado met de rest van de marinade en 1 el Ricard, de mayonaise en de helft van de korianderblaadjes tot een egaal mengsel
Proef of er nog wat limoensap in moet (extra zuurtje) of nog wat extra gembersiroop (extra zoetje)
Breng op smaak met zout en peper
Blancheer de zeekraal 2 minuten in kokend water
Giet af en laat uitlekken
Snijd de zeekraal heel fijn
Schep de helft van de avocadomousse in een mooi glas
Bestrooi met de zeekraal
Druk een surimistick in de mousse
Drapeer er wat korianderblaadjes omheen
Maak ook het andere glas op deze manier op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/krab-met-avocadomousse/