Krab met avocadomousse
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een spannend voorgerecht voor volwassenen. De surimisticks worden gemarineerd in de anijsdrank Ricard en daarna in een mousse van avocado gelegd. De avocadomousse bestaat uit avocado en mayonaise met koriander en gember en limoen. Zoet en zuur tegelijkertijd met een vleugje anijs.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 avocado
  • 2 surimisticks
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el Ricard
  • Sap van 1 limoen
  • 50 gram zeekraal
  • 3 el mayonaise
  • Handvol korianderblaadjes
Bereidingswijze
  1. Maak een marinade van de gembersiroop, 1 el Ricard en driekwart van het limoensap
  2. Giet de ⅓ van de marinade over de surimisticks
  3. Pureer de avocado met de rest van de marinade en 1 el Ricard, de mayonaise en de helft van de korianderblaadjes tot een egaal mengsel
  4. Proef of er nog wat limoensap in moet (extra zuurtje) of nog wat extra gembersiroop (extra zoetje)
  5. Breng op smaak met zout en peper
  6. Blancheer de zeekraal 2 minuten in kokend water
  7. Giet af en laat uitlekken
  8. Snijd de zeekraal heel fijn
  9. Schep de helft van de avocadomousse in een mooi glas
  10. Bestrooi met de zeekraal
  11. Druk een surimistick in de mousse
  12. Drapeer er wat korianderblaadjes omheen
  13. Maak ook het andere glas op deze manier op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/krab-met-avocadomousse/