Ik maakte van het beslag zes pannenkoeken van zoete aardappel en gebruikte er vier om te stapelen. Maar geloof me, die andere twee hebben geen lang leven beschoren. Snijd de taart doormidden en deel gezellig met je tafelgenoot. Eerlijk zullen we alles delen, maar da's nog best lastig in dit geval...
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Mexicaans
Keuken: Voorgerecht
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Pancakes
2 zoete aardappels (samen circa 500 gram)
2 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
100 ml sojamelk of gewone halfvolle melk
1 bosui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 el geraspte kaas naar keuze
Peper
Zout
Vulling
4 handen verse spinaziebladeren
1 rode puntpaprika
2 el geraspte parmezaanse kaas
1 teen knoflook, fijngehakt
Peper
Zout
Topping
2 el Turkse of Griekse yoghurt
1 tl balsamico azijn
1 tl citroensap
Bereidingswijze
Zes zoete aardappelpannenkoeken
Schil de aardappel en snijd in grove stukken
Kook de aardappel in een pan met laag water (de stukken moeten net onderstaan) in 12 minuten gaar
Giet af en prak de aardappelstukken fijn met een vork
Laat afkoelen en mix dan de kaas, bosui, zelfrijzend bakmeel, melk en de losgeklopte eieren erdoor en verdeel in zes porties
Verhit een scheut olijfolie in een pan
Schep ⅙ van het mengsel in de pan en druk met een lepel een beetje plat
Bak de pannenkoek in 3 min per kant op zacht vuur bruin
Bak er nog vijf op deze manier
Vulling
Verwarm de oven op 230 graden
Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten
Leg de paprikahelften met de bolle kant naar boven op een stak aluminiumfolie in de oven
Rooster ze in circa 15 minuten
De paprika is goed als er zwarte plekken op komen
Haal ze uit de oven en leg ze in een kom en dek af met folie
Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak de knoflook even aan
Voeg de spinazie toe en laat slinken
Laat in een vergiet uitlekken
Trek de vellen van de paprika
Snijd de paprika en spinazie fijn en doe in een kom
Voeg de kaas toe en hussel alles door elkaar
Voeg peper en zout naar smaak toe
Leg een pannenkoek op een bord en verdeel er ⅓ van het mengsel over
Maak zo nog twee lagen tot je vier pannenkoeken gebruikt hebt (je houdt 2 pannenkoeken over)
Topping
Meng de yoghurt met balsamico en citroen en lepel op de pannenkoekentaart
Deel het gerecht gezellig met je tafelgenoot
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/zoete-aardappel-pancakes-spinazie-en-paprika/