Zoete aardappel pancakes met spinazie en paprika
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Ik maakte van het beslag zes pannenkoeken van zoete aardappel en gebruikte er vier om te stapelen. Maar geloof me, die andere twee hebben geen lang leven beschoren. Snijd de taart doormidden en deel gezellig met je tafelgenoot. Eerlijk zullen we alles delen, maar da's nog best lastig in dit geval...
Auteur:
Gang: Mexicaans
Keuken: Voorgerecht
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Pancakes
  • 2 zoete aardappels (samen circa 500 gram)
  • 2 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml sojamelk of gewone halfvolle melk
  • 1 bosui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el geraspte kaas naar keuze
  • Peper
  • Zout
Vulling
  • 4 handen verse spinaziebladeren
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
Topping
  • 2 el Turkse of Griekse yoghurt
  • 1 tl balsamico azijn
  • 1 tl citroensap
Bereidingswijze
Zes zoete aardappelpannenkoeken
  1. Schil de aardappel en snijd in grove stukken
  2. Kook de aardappel in een pan met laag water (de stukken moeten net onderstaan) in 12 minuten gaar
  3. Giet af en prak de aardappelstukken fijn met een vork
  4. Laat afkoelen en mix dan de kaas, bosui, zelfrijzend bakmeel, melk en de losgeklopte eieren erdoor en verdeel in zes porties
  5. Verhit een scheut olijfolie in een pan
  6. Schep ⅙ van het mengsel in de pan en druk met een lepel een beetje plat
  7. Bak de pannenkoek in 3 min per kant op zacht vuur bruin
  8. Bak er nog vijf op deze manier
Vulling
  1. Verwarm de oven op 230 graden
  2. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten
  3. Leg de paprikahelften met de bolle kant naar boven op een stak aluminiumfolie in de oven
  4. Rooster ze in circa 15 minuten
  5. De paprika is goed als er zwarte plekken op komen
  6. Haal ze uit de oven en leg ze in een kom en dek af met folie
  7. Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak de knoflook even aan
  8. Voeg de spinazie toe en laat slinken
  9. Laat in een vergiet uitlekken
  10. Trek de vellen van de paprika
  11. Snijd de paprika en spinazie fijn en doe in een kom
  12. Voeg de kaas toe en hussel alles door elkaar
  13. Voeg peper en zout naar smaak toe
  14. Leg een pannenkoek op een bord en verdeel er ⅓ van het mengsel over
  15. Maak zo nog twee lagen tot je vier pannenkoeken gebruikt hebt (je houdt 2 pannenkoeken over)
Topping
  1. Meng de yoghurt met balsamico en citroen en lepel op de pannenkoekentaart
  2. Deel het gerecht gezellig met je tafelgenoot
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/zoete-aardappel-pancakes-spinazie-en-paprika/