Garnalenburger met limoenmayonaise
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Gezonde garnalenburgers met een korst van panko en frisse limoenmayonaise en alfalfa en komkommer. Lekker met dikke boerenfriet.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 250 gram scampi's
  • 75 gram panko of broodkruim
  • 2 lenteuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 1 komkommer
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 el suiker
  • Bakje alfalfa
  • 4 el mayonaise
  • 1 limoen
  • Zout en peper
  • 4 broodjes naar keuze
Bereidingswijze
  1. Verwarm 50 ml witte wijnazijn met 1 el suiker in een steelpan
  2. Blijf roeren tot alle suiker is opgenomen
  3. Snijdt de komkommer in lange repen
  4. Leg de komkommers in het zoet/zuur en zet koud weg
  5. Hak de scampi's, rode ui, lenteuien en knoflook heel fijn
  6. Doe het in een grote kom
  7. Voeg de panko of broodkruim toe
  8. Breek de eieren boven de kom
  9. Voeg zout en peper naar smaak toe
  10. Meng het tot een samenhangend geheel
  11. Maak er dan vier burgers van
  12. Laat circa 30 min opstijven in de koelkast
  13. Meng de mayonaise met het sap van de uitknepen limoen
  14. Verwarm de oven op 200 graden
  15. Sprenkel wat olijfolie in een anti-aanbakpan en bak de burgers op middelhoog vuur aan beide kanten bruin
  16. Leg op een rooster en laat ze nog 10 minuten nagaren
  17. Snijdt de broodjes open en smeer de helften in met de limoenmayonaise
  18. Leg de komkommerlinten (twee per burger) op de onderste helft
  19. Daarop de garnalenburger
  20. Top af met de alfalfa
  21. Leg de bovenste helft daar weer op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/garnalenburger/