Garnalenburger met limoenmayonaise
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Aantal personen: 4
- 250 gram scampi's
- 75 gram panko of broodkruim
- 2 lenteuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- 2 eieren
- 1 komkommer
- 50 ml witte wijnazijn
- 1 el suiker
- Bakje alfalfa
- 4 el mayonaise
- 1 limoen
- Zout en peper
- 4 broodjes naar keuze
- Verwarm 50 ml witte wijnazijn met 1 el suiker in een steelpan
- Blijf roeren tot alle suiker is opgenomen
- Snijdt de komkommer in lange repen
- Leg de komkommers in het zoet/zuur en zet koud weg
- Hak de scampi's, rode ui, lenteuien en knoflook heel fijn
- Doe het in een grote kom
- Voeg de panko of broodkruim toe
- Breek de eieren boven de kom
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Meng het tot een samenhangend geheel
- Maak er dan vier burgers van
- Laat circa 30 min opstijven in de koelkast
- Meng de mayonaise met het sap van de uitknepen limoen
- Verwarm de oven op 200 graden
- Sprenkel wat olijfolie in een anti-aanbakpan en bak de burgers op middelhoog vuur aan beide kanten bruin
- Leg op een rooster en laat ze nog 10 minuten nagaren
- Snijdt de broodjes open en smeer de helften in met de limoenmayonaise
- Leg de komkommerlinten (twee per burger) op de onderste helft
- Daarop de garnalenburger
- Top af met de alfalfa
- Leg de bovenste helft daar weer op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/garnalenburger/
3.5.3208