Inktvis met ketjap en paksoi
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een licht pittig gerecht van inktvis en ketjap dat Sontong Kecap heet. Koop wel kant-en-klare verse inktvisringen anders ben je lang bezig met koken en schoonmaken. Lekker met gestoomde of gebakken paksoi en witte rijst.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 300/400 gram verse inktvisringen (visboer)
  • 3 cm verse gember, fijngehakt
  • 5 tenen knoflook, gepeld en gekneusd
  • 5 el ketjap manis
  • Sap van 1 limoen
  • 3 bosuitjes, in stukken van 1 cm gesneden
  • Snuf witte peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een wok
  2. Roerbak de knoflook en gember 2 minuten
  3. Doe de inktvis en de witte peper erbij en roerbak ongeveer 3 minuten
  4. Giet het limoensap en de ketjap erbij, voeg zout naar smaak toe en roerbak nog ongeveer 2 min
  5. Voeg op het laatst 2 bosuitjes toe en vermeng alles goed
  6. Verdeel over twee borden en strooi over elk bord de helft van de laatste bosui
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/inktvis-met-ketjap-en-paksoi/