Een licht pittig gerecht van inktvis en ketjap dat Sontong Kecap heet. Koop wel kant-en-klare verse inktvisringen anders ben je lang bezig met koken en schoonmaken. Lekker met gestoomde of gebakken paksoi en witte rijst.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
300/400 gram verse inktvisringen (visboer)
3 cm verse gember, fijngehakt
5 tenen knoflook, gepeld en gekneusd
5 el ketjap manis
Sap van 1 limoen
3 bosuitjes, in stukken van 1 cm gesneden
Snuf witte peper
Olijfolie
Bereidingswijze
Verhit een scheut olijfolie in een wok
Roerbak de knoflook en gember 2 minuten
Doe de inktvis en de witte peper erbij en roerbak ongeveer 3 minuten
Giet het limoensap en de ketjap erbij, voeg zout naar smaak toe en roerbak nog ongeveer 2 min
Voeg op het laatst 2 bosuitjes toe en vermeng alles goed
Verdeel over twee borden en strooi over elk bord de helft van de laatste bosui
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/inktvis-met-ketjap-en-paksoi/