Bloemkoolsoep met gotgonzola
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
We hebben het over bloemkoolsoep. Daarbij romige gorgonzola en walnoten. Het was precies zoals ik in mijn hoofd had. Zalig zacht met een bite door de noten en een tikje scherp door de kaas.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 350 gram bloemkoolroosjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 50 ml room
  • Peper
  • Zout
  • Paar druppeltjes citroensap
  • Klein handje walnoten, grof gehakt
  • 25 gram gorgonzola, fijn gekruimeld
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Giet een scheutje olijfolie in een diepe kookpan
  2. Fruit de sjalot en knoflook even aan
  3. Voeg de bloemkool toe en bak 2 minuten op zacht vuur
  4. Voeg de bouillon toe
  5. Zet het vuur hoog en breng aan de kook
  6. Zet het vuur weer laag
  7. Laat de bloemkool dan in 25 minuten zachtjes garen
  8. Pureer dan met een staafmixer tot egale soep
  9. Voeg de room en citroensap toe en een flinke snuf peper en zout
  10. Mix nog een keer goed door
  11. Giet de soep in de kommen en garneer met de verkruimelde gorgonzola en gehakte walnoten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-bloemkoolsoep-met-gorgonzola/