We hebben het over bloemkoolsoep. Daarbij romige gorgonzola en walnoten. Het was precies zoals ik in mijn hoofd had. Zalig zacht met een bite door de noten en een tikje scherp door de kaas.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
350 gram bloemkoolroosjes
500 ml groentebouillon
1 sjalotje, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
50 ml room
Peper
Zout
Paar druppeltjes citroensap
Klein handje walnoten, grof gehakt
25 gram gorgonzola, fijn gekruimeld
Olijfolie
Bereidingswijze
Giet een scheutje olijfolie in een diepe kookpan
Fruit de sjalot en knoflook even aan
Voeg de bloemkool toe en bak 2 minuten op zacht vuur
Voeg de bouillon toe
Zet het vuur hoog en breng aan de kook
Zet het vuur weer laag
Laat de bloemkool dan in 25 minuten zachtjes garen
Pureer dan met een staafmixer tot egale soep
Voeg de room en citroensap toe en een flinke snuf peper en zout
Mix nog een keer goed door
Giet de soep in de kommen en garneer met de verkruimelde gorgonzola en gehakte walnoten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-bloemkoolsoep-met-gorgonzola/