Een Italiaans gerecht van gestoofde gevulde kalfsschnitzels met tomatensaus. de schnitzels zijn gevuld met champignons en parmezaanse kaas. Lekker met grof wit stokbrood en gezouten boter en gegrilde groene asperges.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
2 blikken gepelde tomaten
1 glas droge witte wijn
Handvol geraspte parmezaanse kaas
Handvol fijngesneden champignons (2/3 grote champignons)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 laurierblaadje
Peper
Zout
4 kalfsschnitzels
Olijfolie
Bereidingswijze
Leg de kalfsschnitzels op een bord
Verdeel ¼ van de kaas en ¼ van de champignons over elke schnitzel
Bestrooi met zout en peper
Rol de schnitzels op en zet vast met een houten prikker of bind er keukentouw omheen
Giet een scheut olijfolie in een grote braadpan waar een deksel op past
Smoor de ui en knoflook even aan
Voeg het vlees toe en braad rondom bruin
Blus af met de wijn
Voeg de blikken tomaat toe en het laurierblaadje
Zet het vuur heel zacht en stoof 1.5 uur
Haal het vlees uit de pan en leg onder aluminiumfolie op een bord
Verwijder het laurierblaadje
Pureer de saus met een staafmixer
Voeg peper en zout naar smaak toe
Leg op elk bord een vleesrolletje en giet er wat van de saus overheen
Rasp er nog wat extra parmezaanse kaas overheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kalfschnitzel-met-tomatensaus/