Kalfschnitzel met tomatensaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een Italiaans gerecht van gestoofde gevulde kalfsschnitzels met tomatensaus. de schnitzels zijn gevuld met champignons en parmezaanse kaas. Lekker met grof wit stokbrood en gezouten boter en gegrilde groene asperges.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 glas droge witte wijn
  • Handvol geraspte parmezaanse kaas
  • Handvol fijngesneden champignons (2/3 grote champignons)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 laurierblaadje
  • Peper
  • Zout
  • 4 kalfsschnitzels
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Leg de kalfsschnitzels op een bord
  2. Verdeel ¼ van de kaas en ¼ van de champignons over elke schnitzel
  3. Bestrooi met zout en peper
  4. Rol de schnitzels op en zet vast met een houten prikker of bind er keukentouw omheen
  5. Giet een scheut olijfolie in een grote braadpan waar een deksel op past
  6. Smoor de ui en knoflook even aan
  7. Voeg het vlees toe en braad rondom bruin
  8. Blus af met de wijn
  9. Voeg de blikken tomaat toe en het laurierblaadje
  10. Zet het vuur heel zacht en stoof 1.5 uur
  11. Haal het vlees uit de pan en leg onder aluminiumfolie op een bord
  12. Verwijder het laurierblaadje
  13. Pureer de saus met een staafmixer
  14. Voeg peper en zout naar smaak toe
  15. Leg op elk bord een vleesrolletje en giet er wat van de saus overheen
  16. Rasp er nog wat extra parmezaanse kaas overheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kalfschnitzel-met-tomatensaus/