Gepofte zoete aardappel met kip en koriander. Stressvrij, kans op mislukking nihil en bovenal geen nare luchtjes in huis. Lekker met feta en eventueel een handvol gehakte koriander.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
2 zoete aardappels
2 kleine kipfilets
1 el sambal
2 el chilisaus
2 el honing
1 el citroensap
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
100 gram feta, verkruimeld
1 liter kippenbouillon
Peper
Zout
Handvol fijngehakte koriander (optioneel)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden
Boen de aardappels schoon en prik ze enkele malen in met een vork
Wikkel ze elk in aluminiumfolie
Leg ze op een bakplaat circa 70 minuten in de oven
Verwarm de bouillon in een grote pan tot de bouillon kookt
Leg de kipfilets in de pan en zet het vuur uit
Laat 30 minuten pocheren in het vocht
Giet de kip af en trek met twee vorken uit elkaar
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak de bosuitjes
Voeg de uit elkaar getrokken kipfilet toe en schep goed door elkaar
Doe de sambal, chilisaus, honing en citroensap in een kom en meng goed door elkaar tot een egale saus
Voeg toe aan de kip in de pan en hussel door elkaar
Voeg peper en zout naar smaak toe
Haal de aardappels uit de oven en snijd ze in de lengte bijna doormidden
Verdeel over iedere aardappel de helft van de kip en bosui
Verkruimel er de feta over
Bestrooi eventueel met koriander
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/zoete-aardappel-kip-en-feta/