Zoete aardappel met kip en feta
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Gepofte zoete aardappel met kip en koriander. Stressvrij, kans op mislukking nihil en bovenal geen nare luchtjes in huis. Lekker met feta en eventueel een handvol gehakte koriander.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 zoete aardappels
  • 2 kleine kipfilets
  • 1 el sambal
  • 2 el chilisaus
  • 2 el honing
  • 1 el citroensap
  • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 1 liter kippenbouillon
  • Peper
  • Zout
  • Handvol fijngehakte koriander (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Boen de aardappels schoon en prik ze enkele malen in met een vork
  3. Wikkel ze elk in aluminiumfolie
  4. Leg ze op een bakplaat circa 70 minuten in de oven
  5. Verwarm de bouillon in een grote pan tot de bouillon kookt
  6. Leg de kipfilets in de pan en zet het vuur uit
  7. Laat 30 minuten pocheren in het vocht
  8. Giet de kip af en trek met twee vorken uit elkaar
  9. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak de bosuitjes
  10. Voeg de uit elkaar getrokken kipfilet toe en schep goed door elkaar
  11. Doe de sambal, chilisaus, honing en citroensap in een kom en meng goed door elkaar tot een egale saus
  12. Voeg toe aan de kip in de pan en hussel door elkaar
  13. Voeg peper en zout naar smaak toe
  14. Haal de aardappels uit de oven en snijd ze in de lengte bijna doormidden
  15. Verdeel over iedere aardappel de helft van de kip en bosui
  16. Verkruimel er de feta over
  17. Bestrooi eventueel met koriander
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/zoete-aardappel-kip-en-feta/