Dit romige eenpans visgerecht is ideaal voor op de camping of een luie avond in de tuin. Je bereid de pangasiusfilet in een pan samen met de crème fraiche en kappertjes en citroenschil. Dit zorgt voor een mooie balans in zacht, zuur en romig. Lekker met geroosterde bloemkool of broccoli en geroosterde aardappels. Je kunt de aardappels ook bakken.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Romige vis
300 gram pangasiusfilet
200 gram crème fraiche light
1 citroen
2 uien, in ringen gesneden
2 el kappertjes
25 gram boter
Peper
Zout
Handvol gehakte peterselie
Geroosterde aardappels
400 gram krieltjes
Zout
Scheut olijfolie
Geroosterde bloemkool
1 kleine witte of paarse bloemkool
2 knoflooktenen, fijngehakt
Zout
Peper
Scheut olijfolie
Bereidingswijze
Romige vis
Snijd de vis in gelijke middelgrote stukken
Smelt de boter in een koekenpan
Voeg de uien toe en smoor ze in 5 minuten zacht
Voeg de crème fraiche toe en roer even door
Voeg 2 eetlepels water toe
Leg dan de vis in de pan
Strooi de kappertjes over de vis
Rasp de schil van de citroen
Voeg ook toe in de pan
Schep alles voorzichtig om
Laat de vis circa 10 minuten garen op heel zacht vuur
Draai de vis af en toe om
Voeg zout en peper qua smaak toe
Voeg als laatste de peterselie toe en roer nog 1 keer voorzichtig door elkaar
Geroosterde aardappels
Verwarm de oven op 175 graden
Halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschaal
Besprenkel rijkelijk met olijfolie en zout
Hussel goed door elkaar
Zet ze 40 minuten in de oven
Geroosterde bloemkool
Verwijder de groene bladeren
Snijd de bloemkool in plakken of roosjes
Leg alles in een ovenschaal
Besprenkel met een scheut olijfolie en hussel de knoflooktenen ertussen
Goed mengen en 40 minuten de oven in op 175 graden
Leg alles samen op een bord en geef er een frisse groene salade bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/pangasiusfilet-creme-fraiche-en-kappertjes/