Pangasiusfilet met creme fraiche en kappertjes
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Dit romige eenpans visgerecht is ideaal voor op de camping of een luie avond in de tuin. Je bereid de pangasiusfilet in een pan samen met de crème fraiche en kappertjes en citroenschil. Dit zorgt voor een mooie balans in zacht, zuur en romig. Lekker met geroosterde bloemkool of broccoli en geroosterde aardappels. Je kunt de aardappels ook bakken.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Romige vis
  • 300 gram pangasiusfilet
  • 200 gram crème fraiche light
  • 1 citroen
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 2 el kappertjes
  • 25 gram boter
  • Peper
  • Zout
  • Handvol gehakte peterselie
Geroosterde aardappels
  • 400 gram krieltjes
  • Zout
  • Scheut olijfolie
Geroosterde bloemkool
  • 1 kleine witte of paarse bloemkool
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • Zout
  • Peper
  • Scheut olijfolie
Bereidingswijze
Romige vis
  1. Snijd de vis in gelijke middelgrote stukken
  2. Smelt de boter in een koekenpan
  3. Voeg de uien toe en smoor ze in 5 minuten zacht
  4. Voeg de crème fraiche toe en roer even door
  5. Voeg 2 eetlepels water toe
  6. Leg dan de vis in de pan
  7. Strooi de kappertjes over de vis
  8. Rasp de schil van de citroen
  9. Voeg ook toe in de pan
  10. Schep alles voorzichtig om
  11. Laat de vis circa 10 minuten garen op heel zacht vuur
  12. Draai de vis af en toe om
  13. Voeg zout en peper qua smaak toe
  14. Voeg als laatste de peterselie toe en roer nog 1 keer voorzichtig door elkaar
Geroosterde aardappels
  1. Verwarm de oven op 175 graden
  2. Halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschaal
  3. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en zout
  4. Hussel goed door elkaar
  5. Zet ze 40 minuten in de oven
Geroosterde bloemkool
  1. Verwijder de groene bladeren
  2. Snijd de bloemkool in plakken of roosjes
  3. Leg alles in een ovenschaal
  4. Besprenkel met een scheut olijfolie en hussel de knoflooktenen ertussen
  5. Goed mengen en 40 minuten de oven in op 175 graden
  6. Leg alles samen op een bord en geef er een frisse groene salade bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/pangasiusfilet-creme-fraiche-en-kappertjes/