Garnalen in oregano, koriander en peterselie
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een fris Mexicaans gerecht met romige cocktailgarnalen en verse kruiden zoals peterselie, oregano en koriander. Het limoensap maakt het een beetje zuur en heft het romige zachte van de boter op. Lekker met friet of gebakken aardappels.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 gram cocktailgarnalen staart verwijderd
  • 125 gram boter gesmolten
  • 2 el chilipoeder
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 2 el koriander, gehakt
  • 2 el oregano, gehakt
  • 2 el platte peterselie, gehakt
  • 1 el limoensap
Bereidingswijze
  1. Voeg de chilipoeder toe aan de gesmolten boter
  2. Verhit een pan tot zeer heet
  3. Doe de scampi en knoflook in de gesmolten boter
  4. Hussel goed
  5. Doe de scampi met schuimspaan (je wilt niet alle boter in de pan) in de pan
  6. Bak 1 a 2 minuten tot ze beetje opkrullen
  7. Keer niet om (scampi bakken door hitte door)
  8. Leg de helft van de kruiden op een bord
  9. Leg daarop de scampi
  10. Strooi de andere helft van kruiden op de scampi
  11. Sprenkel het limoensap er boven uit
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-garnalen-oregano-koriander-en-peterselie/