Een fris Mexicaans gerecht met romige cocktailgarnalen en verse kruiden zoals peterselie, oregano en koriander. Het limoensap maakt het een beetje zuur en heft het romige zachte van de boter op. Lekker met friet of gebakken aardappels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
500 gram cocktailgarnalen staart verwijderd
125 gram boter gesmolten
2 el chilipoeder
1 teen knoflook, gehakt
2 el koriander, gehakt
2 el oregano, gehakt
2 el platte peterselie, gehakt
1 el limoensap
Bereidingswijze
Voeg de chilipoeder toe aan de gesmolten boter
Verhit een pan tot zeer heet
Doe de scampi en knoflook in de gesmolten boter
Hussel goed
Doe de scampi met schuimspaan (je wilt niet alle boter in de pan) in de pan
Bak 1 a 2 minuten tot ze beetje opkrullen
Keer niet om (scampi bakken door hitte door)
Leg de helft van de kruiden op een bord
Leg daarop de scampi
Strooi de andere helft van kruiden op de scampi
Sprenkel het limoensap er boven uit
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-garnalen-oregano-koriander-en-peterselie/