Muffins met champignon en parmezaan
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Ideaal voor restjes groenten en het laatste hompje kaas zijn deze hartige muffins. Je kunt elke soort groenten gebruiken en elke soort kaas. Wat je maar lekker vindt. Je kunt er een aantal tegelijkertijd maken en dan invriezen. Ze blijven zeker drie maanden goed in de vriezer.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 8
Ingrediënten
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 75 ml olijfolie
  • 175 gram groenten naar keuze (ik gebruikte 75 gram champignons en 100 gram geschilde en gekookte pompoen)
  • 1 el verse kruiden zoals basilicum, peterselie, oregano, koriander (ik gebruikte oregano)
  • 50 gram geraspte kaas (ik gebruikte parmezaanse kaas)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 175 graden
  2. Vet een muffinvorm in met een beetje olie of gebruik papiertjes
  3. Hak de gekozen groenten fijn
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de groenten samen met de knoflook voor enkele minuten
  5. Voeg dan de fijngehakte verse kruiden toe en een flinke snuf zout en peper
  6. Mix alles goed door elkaar en zet het vuur uit
  7. Meng in een kom de eieren met de olijfolie en de melk tot een egaal mengsel
  8. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng wederom goed door elkaar tot een beslag
  9. Voeg de groenten en kaas toe en meng nogmaals goed door elkaar
  10. Verdeel het mengsel over acht muffinvormpjes
  11. Rasp nog wat extra (parmezaanse) kaas over de muffins
  12. Zet de muffins in hun vorm 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn
  13. De muffins zijn klaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uit komt
  14. Haal de muffins uit de oven en laat een beetje afkoelen
  15. Zet de oven uit
  16. Haal de muffins uit de vorm en zet ze terug op het ovenrooster tot ze zijn afgekoeld
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-muffins-champignon-en-parmezaan/