Avocadosoep met crumble en coquille
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
De verrassing in deze koude avocadosoep is eigenlijk de hartige notencrumble, oftewel kruim van walnoten met boter, meel en suiker. Je neemt een hap van de fluwelige structuur van gepureerde avocado en stuit dan op knapperig kruim. Uiteraard kun je ook geroosterde pijnboompitten gebruiken voor de nodige bite. Lekker met dungesneden plakjes gebakken coquille of garnalen.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Walnotencrumble
  • 3 el walnoten, fijngehakt
  • 2 el bloem
  • 2 el bruine basterdsuiker (of kristalsuiker)
  • 1 el boter
Soep
  • 1 avocado
  • 400 ml koude groentebouillon
  • Sap van halve limoen
  • Snuf cayennepeper of anders paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • 2 coquilles of 50 gram garnalen
  • 1 el hartige walnotencrumble of geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze
Walnotencrumble
  1. Doe de walnoten, bloem en suiker in een kom en meng goed door elkaar
  2. Voeg de boter toe en kneed luchtig met je vingertoppen tot kruimeldeeg
  3. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
Soep
  1. Maak de groentebouillon en laat afkoelen
  2. Pureer de avocado in een keukenmachine of met een staafmixer tot mousse
  3. Voeg het limoensap, cayennepeper (of paprikapoeder) toe
  4. Giet beetje bij beetje de bouillon erbij terwijl je blijft mixen met de staafmixer of in de keukenmachine
  5. Als je een mooie gladde soep hebt doe je er naar smaak zout en peper bij
  6. Pureer nog een keer goed door en zet in de koelkast om helemaal af te koelen
  7. Verhit 1 eetlepel olijfolie en mespunt boter in een koekenpan
  8. Bak de coquilles 1 minuut per kant (garnalen even omscheppen tot ze mooi krokant zijn)
  9. Snijd de coquilles in dunne plakjes (garnalen heel laten)
  10. Schenk de soep in mooie glazen
  11. Verdeel de plakjes coquille of de garnalen over de soep
  12. Garneer met hartige walnotencrumble of geroosterde pijnboompitten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/avocadosoep-crumble-en-coquille/