De verrassing in deze koude avocadosoep is eigenlijk de hartige notencrumble, oftewel kruim van walnoten met boter, meel en suiker. Je neemt een hap van de fluwelige structuur van gepureerde avocado en stuit dan op knapperig kruim. Uiteraard kun je ook geroosterde pijnboompitten gebruiken voor de nodige bite. Lekker met dungesneden plakjes gebakken coquille of garnalen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Walnotencrumble
3 el walnoten, fijngehakt
2 el bloem
2 el bruine basterdsuiker (of kristalsuiker)
1 el boter
Soep
1 avocado
400 ml koude groentebouillon
Sap van halve limoen
Snuf cayennepeper of anders paprikapoeder
Peper
Zout
2 coquilles of 50 gram garnalen
1 el hartige walnotencrumble of geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze
Walnotencrumble
Doe de walnoten, bloem en suiker in een kom en meng goed door elkaar
Voeg de boter toe en kneed luchtig met je vingertoppen tot kruimeldeeg
Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
Soep
Maak de groentebouillon en laat afkoelen
Pureer de avocado in een keukenmachine of met een staafmixer tot mousse
Voeg het limoensap, cayennepeper (of paprikapoeder) toe
Giet beetje bij beetje de bouillon erbij terwijl je blijft mixen met de staafmixer of in de keukenmachine
Als je een mooie gladde soep hebt doe je er naar smaak zout en peper bij
Pureer nog een keer goed door en zet in de koelkast om helemaal af te koelen
Verhit 1 eetlepel olijfolie en mespunt boter in een koekenpan
Bak de coquilles 1 minuut per kant (garnalen even omscheppen tot ze mooi krokant zijn)
Snijd de coquilles in dunne plakjes (garnalen heel laten)
Schenk de soep in mooie glazen
Verdeel de plakjes coquille of de garnalen over de soep
Garneer met hartige walnotencrumble of geroosterde pijnboompitten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/avocadosoep-crumble-en-coquille/