Een echt Japans gerecht dat je in de frituurpan of in een wok met een laagje olie klaarmaakt. Jet kunt er schaaldieren en diverse soorten groenten voor gebruiken. Het beslag is zo klaar en bevat, nee, moet klonten bevatten. Gebruik gesmolten ijsblokjes om ijskoud water te krijgen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Tempurabeslag
100 gram bloem
150 ml ijskoud water (ik gebruikte gesmolten ijsblokjes)
1 ei
Peper
Zout
Tempura
200 gram grote cocktailgarnalen met staartje eraan
Voeg het ijskoude water toe en mix vlug met een vork door elkaar
Er moeten nog klonten in het beslag zitten
Voeg een snuf zout en peper toe
Tempura
Verhit de olie in de frituurpan op 190 graden
Zorg dat alle ingrediënten kurkdroog zijn
Haal de groenten en garnalen door het beslag en frituur ze ± 4 minuten totdat ze een mooi knapperig korstje hebben (stap en herhaal tot alles is gefrituurd)
Laat uitlekken op keukenpapier
Dien op met mayonaise gemixt met wat citroensap
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-tempura-garnaal-champignon-en-paprika/