Recept tempura van garnaal, champignon en paprika
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echt Japans gerecht dat je in de frituurpan of in een wok met een laagje olie klaarmaakt. Jet kunt er schaaldieren en diverse soorten groenten voor gebruiken. Het beslag is zo klaar en bevat, nee, moet klonten bevatten. Gebruik gesmolten ijsblokjes om ijskoud water te krijgen.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Tempurabeslag
  • 100 gram bloem
  • 150 ml ijskoud water (ik gebruikte gesmolten ijsblokjes)
  • 1 ei
  • Peper
  • Zout
Tempura
  • 200 gram grote cocktailgarnalen met staartje eraan
  • Groenten zoals: champignons, repen rode paprika, bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, plakken aubergine of courgette
Bereidingswijze
Tempurabeslag
  1. Doe de bloem samen met het ei in een kom
  2. Voeg het ijskoude water toe en mix vlug met een vork door elkaar
  3. Er moeten nog klonten in het beslag zitten
  4. Voeg een snuf zout en peper toe
Tempura
  1. Verhit de olie in de frituurpan op 190 graden
  2. Zorg dat alle ingrediënten kurkdroog zijn
  3. Haal de groenten en garnalen door het beslag en frituur ze ± 4 minuten totdat ze een mooi knapperig korstje hebben (stap en herhaal tot alles is gefrituurd)
  4. Laat uitlekken op keukenpapier
  5. Dien op met mayonaise gemixt met wat citroensap
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-tempura-garnaal-champignon-en-paprika/