Een makkelijk voorgerecht waarbij de oven al het werk doet. De ricotta wordt mooi bruin gebakken in de oven en de geroosterde paprika geeft het een zoet tintje. De pesto is de verrassing in deze timbaal van ricotta, paprika en pesto. Geef er een groene salade of wat geroosterd brood bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
250 gram ricotta
4 rode puntpaprika's
4 tl groene pesto
1 ei
Zout
Peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 230 graden
Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
Leg ze met de bolle kant omhoog op een met aluminiumfolie bekleed bakblik
Rooster de paprika's in 15 minuten zwartgeblakerd
Laat ze afkoelen in een kom die met met folie of een deksel is afgedekt
Trek de vellen eraf en snijd de paprikahelften in mooie stroken
Vet vier kleine ovenschaaltjes van 10 cm doorsnee in met olie
Leg in elk schaaltje 2 stroken paprika in de lengte en 1 in dd breedte (laat de uiteinden over de rand van het schatje hangen)
Schep in elk schaaltje 1 theelepel pesto en smeer een beetje over de bodem uit
Meng de ricotta met het ei en voeg een snuf peper en zout toe
Schep dan in elk schaaltje ¼ van het ricotta mengsel
Strijk de bovenkant glad
Vouw de paprikastroken die een stuk over de rand hangen terug naar binnen over de bovenkant van de ricotta zodat je een pakketje krijgt (het is niet erg als ze niet de hele bovenkant bedekken)
Schakel de oven terug op 180 graden
Zet de bakjes op een rooster in het midden van de oven
Bak ze in 35/40 minuten gaar
Haal dan uit de oven en laat afkoelen
Stort elk bakje op een bord
Serveer met sla of geroosterd brood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-ricotta-paprika/