Recept ricotta met paprika
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een makkelijk voorgerecht waarbij de oven al het werk doet. De ricotta wordt mooi bruin gebakken in de oven en de geroosterde paprika geeft het een zoet tintje. De pesto is de verrassing in deze timbaal van ricotta, paprika en pesto. Geef er een groene salade of wat geroosterd brood bij.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 250 gram ricotta
  • 4 rode puntpaprika's
  • 4 tl groene pesto
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 230 graden
  2. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
  3. Leg ze met de bolle kant omhoog op een met aluminiumfolie bekleed bakblik
  4. Rooster de paprika's in 15 minuten zwartgeblakerd
  5. Laat ze afkoelen in een kom die met met folie of een deksel is afgedekt
  6. Trek de vellen eraf en snijd de paprikahelften in mooie stroken
  7. Vet vier kleine ovenschaaltjes van 10 cm doorsnee in met olie
  8. Leg in elk schaaltje 2 stroken paprika in de lengte en 1 in dd breedte (laat de uiteinden over de rand van het schatje hangen)
  9. Schep in elk schaaltje 1 theelepel pesto en smeer een beetje over de bodem uit
  10. Meng de ricotta met het ei en voeg een snuf peper en zout toe
  11. Schep dan in elk schaaltje ¼ van het ricotta mengsel
  12. Strijk de bovenkant glad
  13. Vouw de paprikastroken die een stuk over de rand hangen terug naar binnen over de bovenkant van de ricotta zodat je een pakketje krijgt (het is niet erg als ze niet de hele bovenkant bedekken)
  14. Schakel de oven terug op 180 graden
  15. Zet de bakjes op een rooster in het midden van de oven
  16. Bak ze in 35/40 minuten gaar
  17. Haal dan uit de oven en laat afkoelen
  18. Stort elk bakje op een bord
  19. Serveer met sla of geroosterd brood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-ricotta-paprika/