Een lauw warme salade van geroosterde bieten, rauwe spinazie, biefstuk en gorgonzola. Deze smaken passen perfect bij elkaar en de notenrumble geeft aan het aardse gerecht een heerlijke zoete bite. Geef er een stuk knapperig stokbrood met gezouten boter bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Walnotencrumble
3 el walnoten, fijngehakt
2 el bloem
2 el bruine basterdsuiker (of kristalsuiker)
1 el boter
Salade
3 rauwe bieten, geschild en elk in acht stukken gesneden
2 rode uien, gepeld en in vieren gesneden
150 gram verse spinazie of veldsla
50 gram blauwe kaas of geitenkaas
200 gram biefstuk (optioneel)
1 el rode wijnazijn
2 el olijfolie
Peper
Zout
Bereidingswijze
Walnotencrumble
Doe de walnoten, bloem en suiker in een kom en meng goed door elkaar
Voeg de boter toe en kneed luchtig met je vingertoppen tot kruimeldeeg
Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
Salade
Verwarm de oven op 200 graden
Doe de bieten en uien in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie
Strooi er ruim peper en zout over en zet 45 minuten in de oven