Recept rode biet salade met biefstuk en crumble
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lauw warme salade van geroosterde bieten, rauwe spinazie, biefstuk en gorgonzola. Deze smaken passen perfect bij elkaar en de notenrumble geeft aan het aardse gerecht een heerlijke zoete bite. Geef er een stuk knapperig stokbrood met gezouten boter bij.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Walnotencrumble
  • 3 el walnoten, fijngehakt
  • 2 el bloem
  • 2 el bruine basterdsuiker (of kristalsuiker)
  • 1 el boter
Salade
  • 3 rauwe bieten, geschild en elk in acht stukken gesneden
  • 2 rode uien, gepeld en in vieren gesneden
  • 150 gram verse spinazie of veldsla
  • 50 gram blauwe kaas of geitenkaas
  • 200 gram biefstuk (optioneel)
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
Walnotencrumble
  1. Doe de walnoten, bloem en suiker in een kom en meng goed door elkaar
  2. Voeg de boter toe en kneed luchtig met je vingertoppen tot kruimeldeeg
  3. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
Salade
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Doe de bieten en uien in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie
  3. Strooi er ruim peper en zout over en zet 45 minuten in de oven
  4. Snijd de kaas in blokjes
  5. Snijd de biefstukken in smalle repen
  6. Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie
  7. Bak de biefstukrepen in een paar seconden bruin (je wilt ze rosé houden binnenin)
  8. Leg ze op een bord en houdt warm onder aluminiumfolie
  9. Haal de schaal uit de oven
  10. Hussel de spinazie of veldsla om met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel rode wijnazijn
  11. Verdeel over twee borden
  12. Verdeel daar de geroosterde uien en bietjes over
  13. Leg op elke salade wat biefstukrepen en kaas
  14. Strooi als laatste wat hartige walnotencrumble over de salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-rode-biet-salade-biefstuk-en-crumble/