Recept Maistaart
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke taart gemaakt van maismeel, dus glutenvrij. De hoofdbestanddelen zijn eieren, melk, kaas en boter. Hollandser kan het bijna niet. Heerlijk met een frisse groene salade.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 6
Ingrediënten
  • 2 uien, fijngehakt
  • 7 eieren op kamertemperatuur
  • 300 gram geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte belegen kaas)
  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 4 el olijfolie
  • 250 ml melk
  • 250 gram maïsmeel (polenta)(geen instant polenta gebruiken)
  • zout
  • peper
  • 1 el gedroogde tijm
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Doe een scheut olie in de pan en bak de uien tot ze zacht zijn
  3. Schep de uien in een grote kom en laat een beetje afkoelen
  4. Breek de zeven eieren en doe ze in de blender of keukenmachine
  5. Voeg de kaas, boter, olijfolie en de melk toe aan de eieren
  6. Mix alles tot een gladde massa
  7. Giet alles in de kom met de uien
  8. Voeg een snuf zout, peper en de tijm toe
  9. Mix het met een grote lepel
  10. Doe langzaam het maismeel erbij
  11. Mix het geheel 3 minuten tot een dikke massa
  12. Neem een taartvorm of ovenschaal
  13. Bekleed met bakpapier of bestrijk de vorm met boter (goed invetten tegen het plakken)
  14. Giet het mengsel erin en zorg dat het gelijkmatig verdeeld is over de vorm of schaal
  15. Strooi er eventueel nog wat tijm over
  16. Bak de maistaart in ongeveer 30 minuten gaar
  17. Lekker met een frisse groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-maistaart/