Recept Daging Smoor
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk Indisch stoofgerecht met sukadelappen en ketjap manis. Het gerecht is mild, maar de toevoeging van de sambal geeft het gerecht net wat meer pit. Lekker met rijst en sambal boontjes en kroepoek. Ook leuk om als onderdeel van een rijsttafel te serveren.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Daging smoor
  • Circa 500/600 gram sukadelappen
  • 7 el zoete ketjap manis
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 3 uien, fijn gesneden
  • 300 ml water
  • 0.5 tl kruidnagelpoeder
  • 1 el tamarinde pasta of 0.5 el tomatenpuree
  • 1 el sambal (optioneel)
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Sambal boontjes met kokos
  • 500 gram sperzieboontjes
  • 1 el sambal
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el geraspte kokos
Bereidingswijze
Daging smoor
  1. Verhit een scheut olijfolie in een grote diepe pan waar een deksel op past
  2. Snijd het vlees in dobbelstenen
  3. Fruit de uien, knoflook en rode peper in een paar minuten glazig
  4. Voeg het vlees toe en bak het in enkele minuten aan elke kant bruin
  5. Voeg de tamarinde pasta en de ketjap, sambal en het water toe
  6. Breng het aan de kook
  7. Zet dan het vuur op het allerlaagste pitje
  8. Laat het vlees vijf uur stoven
  9. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord
  10. Zet het vuur nu hoog en laat de saus vijf minuten inkoken tot een stroperige saus
  11. Zet het vuur dan weer laag en doe het vlees terug in de pan
  12. Laat nog een half uur sudderen
Sambal boontjes met kokos
  1. Kook de sperzieboontjes in 10 minuten gaar en giet af
  2. Voeg de sambal en ketjap toe en schep goed om
  3. Doe de boontjes in een kom en bestrooi met de kokos
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-daging-smoor/