Een heerlijke snack bij de borrel. deze ballen van Gruyèrekaas zijn een mooie vegetarische variant van de welbekende bitterballen. Even frituren en klaar ben je. Lekker met een lik mosterd.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 25
Ingrediënten
300 gram geraspte gruyère kaas
30 gram bloem
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 hele eieren
3 eierdooiers
Paneermeel
Bereidingswijze
Meng de kaas met de eierdooiers, 1 ei, bloem en knoflook in een kom
Vorm er met je handen circa 25 ballen van ter grootte van een grote knikker
Klop het andere ei los in een kom
Strooi een flinke lading paneermeel op een bord
Haal elke bal door het losgeklopte ei en rol dan door de paneermeel
Leg alle ballen op een groot bord
Dek af met aluminiumfolie
Zet minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven
Verhit een frituurpan op 180 graden
Frituur ze in enkele minuten goudbruin
Lekker met een lik mosterd
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-gruyerekaas-bitterballen/