Een mooi fris gerecht door de zachte puree van bloemkool en met appelstroop en balsamico azijn geglaceerde forel en appeltjes. De cress geeft een speels groen effect. Eet er knapperig brood bij met gezouten boter en eventueel een frisse groene salade.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
1 appel, in partjes gesneden
125 gram gerookte forel
1 bloemkool, in roosjes
3 el appelstroop
1 el balsamico azijn
1 teen knoflook, uitgeperst
1 el cress naar keuze (ik heb broccoli cress gebruikt, te koop bij grote supermarkt)
Zout
Peper
Bereidingswijze
Kook de bloemkoolroosjes in een laagje water in circa 15 minuten gaar
Giet af en laat afkoelen
Pureer met een staafmixer tot puree
Voeg de knoflookteen en een snuf peper en zout toe en pureer nogmaals goed door
Wrijf de puree door een zeef in een kom voor een hele zachte puree (mocht je grove puree willen, dan deze stap overslaan)
Verwarm de oven op 180 graden
Snijd de forel in mooie repen
Meng de balsamico azijn met de appelstroop
Bestrijk de forel en de appelschijven met dit mengsel
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier
Zet 10 minuten in de oven tot de forel een mooi geglaceerd bruin laagje heeft gekregen
Strijk de bloemkoolpuree uit over een bord
Leg de appeltjes en forel er kris kras bovenop
Bestrooi met de cress
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-forel-bloemkool/