Recept forel met bloemkool
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een mooi fris gerecht door de zachte puree van bloemkool en met appelstroop en balsamico azijn geglaceerde forel en appeltjes. De cress geeft een speels groen effect. Eet er knapperig brood bij met gezouten boter en eventueel een frisse groene salade.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 appel, in partjes gesneden
  • 125 gram gerookte forel
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 3 el appelstroop
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 el cress naar keuze (ik heb broccoli cress gebruikt, te koop bij grote supermarkt)
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Kook de bloemkoolroosjes in een laagje water in circa 15 minuten gaar
  2. Giet af en laat afkoelen
  3. Pureer met een staafmixer tot puree
  4. Voeg de knoflookteen en een snuf peper en zout toe en pureer nogmaals goed door
  5. Wrijf de puree door een zeef in een kom voor een hele zachte puree (mocht je grove puree willen, dan deze stap overslaan)
  6. Verwarm de oven op 180 graden
  7. Snijd de forel in mooie repen
  8. Meng de balsamico azijn met de appelstroop
  9. Bestrijk de forel en de appelschijven met dit mengsel
  10. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier
  11. Zet 10 minuten in de oven tot de forel een mooi geglaceerd bruin laagje heeft gekregen
  12. Strijk de bloemkoolpuree uit over een bord
  13. Leg de appeltjes en forel er kris kras bovenop
  14. Bestrooi met de cress
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-forel-bloemkool/